Žabljak: Dani planinskog cvijeća od 8. jula

Od 16. do 18. jula trajaće izložbena postavka slika Elizabete Grudiček "Pogled na Durmitor"
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2012. 13:57h

Tradicionalna turističko-promotivna i zabavno-sportska manifestacija „Dani planinskog cvijeća“, koju organizuju Opština, lokalna TO i Centar za kulturu sa Žabljaka, počinje osmog jula skijaškim takmičenjem na ledniku Debeli namet u masivu Durmitora.

Prema programu, 11. jula počinje kampanja za izbor najuređenijeg dvorišta i cjelodnevna pjesnička dešavanja koja se završavaju poetskom večeri. Te večeri u sali Centra za kulturu biraće se miss Crne Gore-TV talenti.

Na Petrovdan će se manifestacija i svečanop otvoriti i taj čin je prethodnica izložbi likovnih radova na temu petrovdanskog cvijeća, izložba vijenaca, buketa i ikebana od planinskog cvijeća, potom izložbe mliječnih proizvoda, rezbarija, tkanih i vezenih radova a tačno u podne već tradicionalno vjenčanje na Crnom jezeru.

Sa prošlogodišnje manifestacije

Najveći državni praznik, 13. jul, obilježiće polaganje vijenca na spomenik palih boraca i žrtava fašističkog terora . Potom se program za taj dan odvija na Njegovuđi kulturno zabavnim programom, tradicionalnim nadmetanjima u narodnim sportovima i, onim što cijeli vijek okuplja nekoliko hiljada posmatrača, trkama konja u tri različite kategorije.

Za 14. jul planiran je tromeč reprezentacija tri durmitorske opštine u malom fudbalu.

Od 16. do 18. jula trajaće izložbena postavka slika Elizabete Grudiček "Pogled na Durmitor". Toga dana u podne planirano je uručenje nagrada najuspješnijim u takmičarskom programu manifestacije i čin zatvaranja manifestacije.

Galerija

Bonus video: