Lukšić: MANS izgubio kredibilitet, poslije propalog političkog prevrata

Lukšić ocijenio je da MANS prijavom pokušava poslije da se vrati onom što je ranije radio
4 komentar(a)
luksic, Foto: Savo Prelević
luksic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2012. 13:52h

Podnošenje krivičnih prijava protiv lidera DPS Mila Đukanovića, guvernera Radoja Žugića i njega lično zbog kredita koji je Vlada dala Prvoj banci, premijer Igor Lukšić ocijenio je da time MANS pokušava poslije propalog političkog prevrata da se vrati onom što je ranije radio.

"Mislim da je u međuvremenu MANS ozbiljno izgubio na kredibilitetu, i nije baš lako zaboraviti prethodnih pola godine, kada su oni slobodno mogu reći na jedna krajnje licemjeran način polušali da se zaogrnu potrebom da pomognu ljudima, kako da se popravi socioekonomska situacija u suđštini imali , vrlo jedna nizak nivo potreba, i niskih strasti kada je u pitanju politička scena u Crnoj Gori.

Mislim da i aktuelnu krivičnu prijavu treba posmatrati u tom kontekstu, a drugo, više puta sam govorio u odnosu na samo to pitanje“, naglasio je Lukšić.

Prema njegovim riječima 2009. je bankarski sistem u Crnoj Gori bio na rubu finanijskog kolapsa.

"Mi smo u pogledu na druge zemlje u tom periodu donijeli zakon na bazi koga donijeli pravilni , na osnovu koga smo realizovali kredt prema Prvoj banci , Prva banka je taj kredit vratila, naplatili smo kamatu, nijedan projekat zbog toga nije trpio , svi projektu koji su bili realizovani iz kapitalnog budžeta su bili realizovani , ni jedna penzija , plata ni socijalno davanje nijesu kasnili.

Tako da istovremeno kao rezultat imamo konsolidovan bankarski sektor i praktično ni jednu banku u ovom trenutku nemamo koja može da predstavlja rizik za naš ekonomskei siwstem. Ako to nekome nije dovoljno, onda ja to mogu tretirati samo kao opsjednutost, nekim pojedičano , a to već spada u zonu kliničke psihologije“, naglasio je Lukšić.

Bonus video: