Novi dekan Ekonomskog: Studente ću da šaljem na praksu

Lajović je kazao da će funkciju preuzeti u decembru do kada traje mandat sadašnjem dekanu Miloradu Jovoviću
6 komentar(a)
Dragan Lajović, Foto: Luka Zeković
Dragan Lajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.07.2012. 14:07h

Docent dr Dragan Lajović novi je dekan Ekonomskog fakulteta u Podgorici nakon što je na jučerašnjem tajnom glasanju Vijeća fakulteta dobio apsolutnu većinu glasova u konkurenciji sa prof. dr Gordanom Đurović, bivšom ministarkom za evropske integracije.

Lajović, koji je predsjednik Investiciono-razvojnog fonda, kazao je juče “Vijestima” da će funkciju preuzeti u decembru do kada traje mandat sadašnjem dekanu tog fakulteta Miloradu Jovoviću.

“Od septembra ću početi sa radom na pripremi novog nastavnog plana i programa pokušavajući da ga upodobim zahtjevima tržišta i evropskim standardima”, kazao je on.

Lajović je najavio i da će studenti tokom njegovog mandata imati priliku da slušaju predavanja inostranih predavača, da će povećati mobilnost studenata i profesora, osnovati Ekonomski institut.

Studentima će, kako je kazao, biti posvećena posebna pažnja kroz edukaciju u preduzećima, institucijama, organima i ekonomskim subjektima. Lajović je najavio i bolju saradnju sa fakultetima iz regiona i ovog dijela Evrope, ali i poboljšanje studentskog standarda, kvaliteta sportskih i kulturnih aktivnosti.

Đurović juče nije htjela da se oglašava.

Bonus video: