Saradnja opština Herceg Novi i Konavle na zavidnom nivou

Najavljeno je da će dvije Službe zaštite i spasavanja nastaviti , I do sada, dobru saradnju, te da su u planu novi projekti kojima će aplicirati za sredstva za unapređenje opreme i kupovinu vozila. Predstavnici Herceg Novog još jednom su se zahvalili za pomoć ukazanu tokom požara proteklog ljeta
108 pregleda 0 komentar(a)
LAsić, Katić, Foto: Slavica Kosić
LAsić, Katić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 31.05.2018. 16:59h

Saradnja Herceg Novog i Konavala je na zavidnom nivou, prije svega u oblastima prekogranične saradnje, vodosnabdijevanja i zaštite i spasavanja, saopšteno je iz lokalne uprave nakon sastanka Predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića i načelnika Općine Konavle Boža Lasića u Cavtatu.

“Saglasili su se da je prekogranična saradnja opština sa obje strane Debelog brijega zajednički interes i da je cilj maksimalno iskoristiti mogućnosti koje se nude kroz EU fondove, osmišljavanjem projekata koji bi doprinijeli unapređenju kvaliteta života građana u lokalnim zajednicama.

Oblasti koje treba da budu u fokusu su civilna zaštita, vodosnabdijevanje i ekološka efikasnost. Ovaj zaključak potvrdili su i ostali učesnici sastanka: zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić, direktorica „Vodovoda i kanalizacije Herceg Novi“ Olivera Doklestić, direktor Konavoskog komunalnog društva Marko Glavić, zamjenik komandira Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi Aleksandar Škobalj, komandir Javne vatrogasne postrojbe Konavle Mario Magud i rukovodilac Službe za EU fondove i poljoprivredni razvoj Općine Konavle Perica Pušić”, navodi se u saopštenu iz Opštine Herceg Novi.

Herceg Novi preko Konavala dobija preko 400 litara vode u sekundi, pa je konstatovano da je isporuka vode sa HE Plat redovna i bez problema, da će tako biti i u predstojećem periodu, a obaveze se izmiruju redovno i u skladu sa dogovorom. Obje strane su se saglasile da bi trebalo ulagati u održavanje cjevovoda I da će to biti tema nekih budućihsastanaka.

Najavljeno je da će dvije Službe zaštite i spasavanja nastaviti, i do sada, dobru saradnju, te da su u planu novi projekti kojima će aplicirati za sredstva za unapređenje opreme i kupovinu vozila. Predstavnici Herceg Novog još jednom su se zahvalili za pomoć ukazanu tokom požara proteklog ljeta.

“Tema razgovora bile su i velike gužve na graničnom prelazu između Crne Gore i Hrvatske, koje predstavljaju problem i za Herceg Novi i za Konavle. Usaglašeno je da će iz lokalnih uprava krenuti inicijative nadležnim državnim organima, kako bi ovo pitanje bilo riješeno na zadovoljstvo obje opštine”, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: