Počela akcija uređenja trim staze na Starom, pridružite im se za sedam dana

Volonteri su postavili novi razboj i vratilo, dio trim staze koji je namijenjen vježbanju, nasuli su šljunkom i očistili od suvih granja
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2012. 09:25h

Trim staza na Starom aerodromu juče je uređena zahvaljujući akciji četrdeset volontera. Njih 22 iz Asocijacije za demokratski prosperitet - Zid, te 18 volontera sa Starog aerodroma i Konika koji treniraju na ovoj trim stazi, postavili su novi razboj i vratilo, dio trim staze koji je namijenjen vježbanju, nasuli su šljunkom i očistili od suvih granja.

Struktura volontera je bila raznovrsna, a najmlađa među njima ima 4 godine.

"Zadovoljno je ofarbala ruke, razboj a dijelom i lice crvenom bojom", kažu u ADP Zid.

Jučerašnja akcija je samo povod za novo i veće okupljanje. Već za sljedeći vikend planiran je nastavak aktivnosti.

"Ovo je bilo samo zagrijavanje. Bićemo na istom mjestu za sedam dana, vjerujem da će nas biti mnogo više, izazov je zasta velik. Očekujemo sve komšije koji već koriste ili planiraju da koriste trim stazu, sve one koji se nadaju da će je koristiti jednog dana, sve one koji žele da učine nešto dobro i zanimljivo za svoj komšiluk, sve one koji nijesu iz ovog kraja ali razumiju komšijski kodeks ponašanja", kažu u ADP Zid.

U toj organizaciji navode da ljudi zajedno mogu da urade više nego što to čovjek može sam.

"Želimo da volonteri i aktivno učešće građana bude važno u našem okruženju. Jer volonteri su neplaćeni ne zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi", navode u ADP-Zid, koja programe volontiranja i razvoja zajednice organizuje i realizuje na teritoriji cijele Crne Gore.

Galerija

Bonus video: