"Tempiranu bombu" makli iz Zagoriča

Uklanjanje "tempirane bombe" iz gusto naseljene zone sredinom maja od direktora policije Božidara Vuksanovića tražio je Savjet za građansku kontrolu policije
1 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2012. 14:25h

Iz magacina u Piperskoj ulici, kod pješačkog mosta Malo Brdo, Uprava policije juče je izmjestila i predala na uništavanje 12 tona municije.

Municija je iz magacina izmještena u okviru “Tehničkog sporazuma o uništavanju malog i lakog naoružanja i raznih vrsta municije”', koji su potpisale Vlade SAD i Crne Gore, čiji je nosilac Ministarstvo odbrane, saopšteno je iz UP.

Iz policije je pojašnjeno da će oni, u cilju otklanjanja bezbjednosnih rizika i stvaranju što bezbjednijih uslova za život građana, nastaviti aktivnosti na izmještanju i uništavanju preostalih količina naoružanja, eksplozivnih sredstava i municije u posjedu Uprave policije u skladu sa uslovima i mogućnostima.

Oni su pojasnili da su, "cijeneći da sredstva u njihovim magacinima koja se nalaze u urbanim sredinama predstavljaju bezbjednosni rizik", 23. maja izmjestili i uništili oko 10 tona - 434.959 komada, municije različitog kalibra koja je zbog starosti i uslova smještaja postala nestabilna.

U prethodnom periodu oni su uništili 4.877 komada različitog naoružanja i 21.737 komada rasprskavajućih metaka kalibra 20 mm.

Uklanjanje "tempirane bombe" iz gusto naseljene zone sredinom maja od direktora policije Božidara Vuksanovića tražio je Savjet za građansku kontrolu policije.

On je tada obavijestio da je namjera da se naoružanje iz tog objekata uništi, kada se za to steknu uslovi i objasnio da su slične aktivnosti počete u prethodnom periodu, u saradnji sa ambasadom SAD i Vojskom .

Bonus video: