Šavnik: Izložba povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja

Pored promocije nepušenja, kao zdravog načina života, izložba ima i edukativno-preventivnu funkciju i treba da posluži kao jedan vid prevencije
2 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2018. 12:36h

U Šavniku je, u organizaciji Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Opštinom Šavnik i tamošnjim Centrom za kulturu, organizovana izložba povodom 31. maja, Svjetskog dana borbe protiv pušenja, na temu „Osmijehom do Zdravlja”. Izložbu je otvorila predsjednica SO Šavnik Nadežda Kotlica.

“Od posljedica pušenja, kao jedne od najtežih bolesti zavisnosti, samo u prethodnoj godini, kako navodi Svjetska zdravstvena organizacija, u svijetu je umrlo preko šest miliona, a u Crnoj Gori oko 1.500 ljudi”, saopštili sui z CDPR-a.

Kako su saopštili iz pomenutog društva, izložba, pored promocije nepušenja, kao zdravog načina života, ima i edukativno - preventivnu funkciju i treba da posluži kao jedan vid prevencije, da građani na jedan drugačiji način vide sve negativne strane pušenja po zdravlje.

“Pušenje predstavlja i veliki materijalno-finansijski udar na budžet pušača i njegove familije. Pušenje u prostoru u kojem je to zabranjeno predstavlja istovremeno i nepoštovanje crnogorskog Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda”.

Galerija

Bonus video: