U maju ipak stradalo 6 osoba u saobraćaju, a ne 12

Broj poginulih lica u Crnoj Gori je izmjenjen sa 12 na šest, dok je broj povrijeđenih izmijenjen sa 119 na 125, na nivou Crne Gore
1 komentar(a)
niksic, udes, Foto: TV Vijesti
niksic, udes, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 29.06.2012. 11:26h

U Crnoj Gori u saobraćajnim nesrećama u maju je poginulo šest, a ne 12 osoba kako je saopšteno iz Monstata.

Iz Monstata su objasnili da je saopštenje koje je objavljeno u četvrtak, korigovano jer je područna jedinica Uprave policije Berane izmijenila podatke o broju nastradalih i poginulih osoba u maju.

U maju poginulo 12 osoba u saobraćaju >>>

Objašnjeno da je prethodni podatak bio da je u opštini Berane poginulo šest osoba a da nije bilo povrijeđenih. "Nakon korekcije podataka od područne jedinice Berane, broj poginulih osoba u opštini Berane iznosi 0, dok broj povrijeđenih lica iznosi šest", objašnjeno je iz Monstata.

Navodi se da korekcija podataka područne jedinice Berane utiče na izmjenu broja poginulih i povrijeđenih na nivou Crne Gore.

"Broj poginulih lica u Crnoj Gori je izmjenjen sa 12 na šest, dok je broj povrijeđenih izmijenjen sa 119 na 125, na nivou Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Iz Monstata je u četvrtak saopšteno da su se u maju desile 634 saobraćajne nezgode što je 7,6 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine kada je bilo 589.

Bonus video: