Mještanima Donje Gorice smeta dim i miris iz pržionice kafe

Izvršni direktor pržionice kafe "Nero" Aleksandar Zogović kaže da poštuju najviše evropske standarde, čak i više od toga
126 pregleda 1 komentar(a)
pržionica kafe Donja Gorica, Foto: Luka Zeković
pržionica kafe Donja Gorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.06.2012. 08:24h

Mještani Donje Gorice zatražili su izmještanje pržionice kafe firme “Expo commerce Kotor”.

Vlasnici 11 kuća u okruženju potpisali su peticiju za izmještanje pržionice kafe “Nero”, zbog velikog dima i jakog mirisa koji ona ispušta.

Inicijator peticije Nebojša Nenezić pojasnio je da pržionica radi više od godinu i da ispušta dim koji “guši sve okolne mještane”.

“Kada smo tražili mišljenje Zdrastveno-sanitarne inspekcije, odgovorili su da će do septembra pržionica biti izmještena iz naselja. Međutim, uskoro će godina, a da se ništa od tada nije promijenilo. Zbog toga smo Ministarstvu zdravlja, Sanitarnoj inspekciji i gradonačelniku Miomiru Mugoši podnijeli peticiju za izmještanje pržionice kafe”, kazao je Nenezić, čija je kuća najbliža pržionici.

Izvršni direktor pržionice Aleksandar Zogović, međutim, tvrdi da su ispoštovali sve standarde neophodne za rad.

Zogović je istakao da poštuju najviše evropske standarde, čak i više od toga, vodeći računa da će Crna Gora biti član EU.

"Sve inspekcije koje su bile u kontroli nijesu našle ništa što se kosi sa propisanim standardima, a spremni smo i na dalje analize da bismo unaprijedili vlastitu privrednu aktivnost. Zahvalni smo gospodinu Neneziću što nas motiviše da budemo još ispravniji gradeći tako dobrosusjedske odnose", rekao je Zogović.

“Vijesti" nijesu uspjele čuti zvaničan stav Zdravstveno-sanitarne inspekcije o pržionici u Donjoj Gorici. Inspektorka Zorica Đekić pojasnila je da izjave medijima daje samo Višnja Orban, koja je na službenom putu i vraća se u četvrtak ili u petak.

Svetlana Purić, vlasnica prostora koji je zakupila pržionica kafe “Nero”, tvrdi da je poslovni prostor potpuno legalan i da za to ima svu neophodnu dokumentaciju.

Bonus video: