Na Durmitoru renovinarana dva planinarska doma

Planinarski dom „Škrka“ nalazi se između malog i velikog Škrčkog jezera koje je ledničkog porijekla
306 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2012. 14:19h

U Nacionalnom parku Durmitor za ljetnju turističku sezonu pripremljena su dva planinarska doma- „Sušica“ i „Škrka“. Kako su saopštili iz Nacionalnih parkova Crne Gore 21. juna otvoren je planinarski dom „Sušica“, a 25. planinarski dom „Škrka“ koji će turistima biti na raspolaganju 24 sata.

„Planinarski dom „Sušica“ nalazi se u kanjonu rijeke Sušice, pored Sušičkog jezera u strogom rezervatu prvog stepena zaštite, a u blizini puta koji formira Durmitorski prsten poznat po džiping-turama.

Dom ima sve sadržaje neophodne za ovu kategoriju smještaja i usluge. Četiri dvokrevetne sobe , šank,ognjište sa klupama kapaciteta 5o ljudi, tolaletne prostorije...“, saopštila je portparolka NPCG Seka Martinović.

Planinarski dom „Škrka“ nalazi se između malog i velikog Škrčkog jezera koje je ledničkog porijekla i smješten na samom glacijalnom cirku koji se zove Škrka.

„Dom posjeduje veliki hol kapaciteta 20 mjesta, dvije dvokrevetne sobe i na prvom spratu prostor u kojem se nalaze palače- drvene klupe za spavanje gdje se može smjestiti ukupno 9 ljudi. Bez obzira da li se koriste kreveti ili palače, u ovom domu neophodne su vreće za spavanje“, navodi se u saopštenju.

Škrka se nalazi se na putu, odnosno pješačkoj stazi, koja vodi na Bobotov kuk, pa je idealan za planinare koji dolaze na dvodnevne planinarske ture jer mogu prespavati.

Bonus video: