Fakultet za pomorstvo otvara studijske programe u Baru

Po iskazanom interesu za upis, mjesta raspisana konkursom biće brzo popunjena, naročito na studijskom programu Nautika
116 pregleda 3 komentar(a)
Fakultet za pomorstvo, Kotor, Foto: Facebook
Fakultet za pomorstvo, Kotor, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.06.2012. 12:32h

Upisni rok na Fakultetu za pomorstvo počinje sjutra i trajaće do 4. jula 2012. godine, a od septembra nastava će prvi put biti organizovana na studijskim programima Nautika i Brodomašinstvo u Baru.

"Cijenimo da je ovo veoma važan korak za naš Fakultet, kao i za sve studente, naročito one iz Bara i okoline, koji žele da svoj poziv usmjere ka moru i plovidbi", kazao je dekan Fakulteta Danilo Nikolić agenciji MINA.

On je naveo da su budućim studentima prve godine na Fakultetu za pomorstvo nude četiri studijska programa, Pomorske nauke, Menadžment u pomorstvu, Nautika i Brodomašinstvo.

"U prvom upisnom roku ukupno je raspisano 530 mjesta, od kojih 360 za studijske programe u Kotoru, 80 za Cetinje, Menadžment u pomorstvu, i 90 za Bar", kazao je Nikolić.

On je istakao da će sudeći po iskazanom interesu za upis, mjesta raspisana konkursom biće brzo popunjena, naročito na studijskom programu Nautika.

"Više od 50 godina posvećeni smo pomorskom obrazovanju, u skladu sa međunarodnim standardima (STCW), za zanimanja čija je djelatnost vezana, i za more, i za kopno. Akreditacija koju smo upravo obnovili svjedoči da ćemo tako i nastaviti", zaključio je Nikolić.

Bonus video: