Vlada odlučila da se sudi sa Acom Đukanovićem

Nakon što nije na vrijeme predao 7.000 kvadrata zemljišta u širem centru Podgorice bratu šefa DPS-a, Lukšićev kabinet odbio da mu plati obeštećenje
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2012. 09:13h

Vlada je odbila zahtjev Aca Đukanovića da mu isplati obeštećenje od šest miliona eura zbog neispunjenih obaveza iz ugovora o kupoprodaji zemljišta u širem centru Podgorice, na kojem se nalazilo sjedište podgoričke policije, tako da će ići na sudsko rješavanje spora.

"Konstatovano je da nije postignut sporazum o iznosu štete i zadužen je zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore da o tome informiše drugu stranu", saopšteno je "Vijestima" iz Vlade.

Iz Vladinog biroa nijesu smjeli da saopšte cifru koju je moćni brat šefa DPS-a zatražio kao obeštećenje, uz obrazloženje da se radi o internom dokumentu.

MUP prije tri godine trebalo da se iseli: Zgrada policije na Đukanovićevom zemljištu

"Vijesti" nezvanično saznaju da se radi o šest miliona eura i da je tim iznosom obuhvaćena cijena koju je platio za zakup zemljišta od 3.300.000 eura, za koje je u međuvremenu upisan i kao vlasnik.

Preostali iznos se odnosi na štetu koju je pretrpio jer se Ministarstvo unutrašnjih poslova nije iselilo iz zgrade, što je bilo dužno da uradi još prije tri godine. Riječ je o zemljištu od 7.637 kvadrata, gdje se još nalazi tzv. "limenka", zgrada policije u kojoj su sada šalteri MUP-a na kojima se izdaju lična dokumenta.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: