Crnogorskim olimpijcima besplatno školovanje na UDG

Simonović je kazao da su studenti tog Univerziteta brojni sportisti angažovani ne samo u crnogorskim, već i u inostranim klubovima
58 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2012. 13:50h

Crnogorski olimpijski komitet (COK) potpisao je danas Sporazum o poslovnoj saradnji sa Univerzitetom Donja Gorica (UDG), kojim se crnogorskim olimpijcima omogućava besplatno školovanje u toj školskoj ustanovi.Ugovor su potpisali predsjednik COK-a Dušan Simonović i rektor UDG Veselin Vukotić.Simonović je kazao da Sporazum predviđa svim olimpijcima, sadašnjim i budućim, besplatno školovanje.

"To predstavlja značajnu pomoć našim sportistima. UDG ima razumijevanja za njihove sportske obaveze i omogućava im da se na pravi način posvete fakultetu i onome čime će se baviti nakon završetka profesionalne karijere", rekao je Simonović agenciji MINA. On je istakao da su studenti tog Univerziteta brojni sportisti angažovani ne samo u crnogorskim, već i u inostranim klubovima.

Nastup na Olimpijskim igrama u Londonu do sada je obezbijedilo 33 crnogorskih sportista, koji će se nadmetati u sedam sportova, dva ekipna i pet pojedinačnih. Crnu Goru će u Londonu predstavljati vaterpolisti (13), rukometašice (14), atletičari Danijel Furtula i Slađana Perunović, džudista Srđan Mrvaljević, strijelac Nikola Šaranović, bokser Boško Drašković i jedriličar Dukić. Očekuje se da pozivnicu dobije i plivačica Milica Marković, a šanse da nastupe u Londonu imaju atletičarka Marija Vuković i teniserka Danka Kovinić.

Galerija

Bonus video: