Marić: Šef lokalnog DPS-a mi je blokirao biznis

Mariću danas, kako kaže, stoji zarobljeno oko 150.000 eura koje je uložio u izgradnju radionice za preradu drveta
192 pregleda 8 komentar(a)
Milan Marić, Foto: Rabrenović
Milan Marić, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 20.06.2012. 16:31h

Jedan od osnivača andrijevičkog odbora DPS-a Milan Marić istupio je iz stranke i optužio bivše partijske kolege da su opštinski odbor privatizovali, kao i da su ga iz ličnih razloga spriječili da pokrene biznis.

Njemu danas, kako kaže, stoji zarobljeno oko 150.000 eura koje je uložio u izgradnju radionice za preradu drveta, površine 400 kvadratnih metara i nabavku mašina, ali nema obrtnih sredstava za pokretanje proizvodnje.

On je pored svoje porodične kuće dozidao hale i kupio mašine za preradu drveta, odnosno izradu građevinske stolarije: „Kapacitet te fabrike je trebalo da bude stotinu vrata ili prozora na dan. Planirao sam da zaposlim dvadeset ljudi”.

Otpor unutar opštinskog odbora

Marić tvrdi da se tada javio otpor unutar opštinskog odbora DPS-a, gdje su se, kako kaže, pojedini ljudi uplašili da bi on mogao previše ojačati i ugroziti im pozicije.

„Da budem vrlo otvoren. Taj odbor su privatizovali predsjednik Srđan Mašović sa svojim bratom. Oni imaju privatnu firmu i trgovinu ’Igma’ preko koje se rade svi partijski poslovi i okreće partijski novac i njima nije bilo u interesu da se pojavi još neki privatni preduzetnik u ovoj maloj varošici“, tvrdi Marić.

"Ja sam toj partiji pristupio u Andrijevici kada je to u ovom malom gradu bila nemoguća misija"

Tako se, kaže on, desilo da je novac koji je trebalo on da dobije za otvaranje svog proizvodnog pogona, završio kod Mašovića koji su otvorili još i auto centar i obezbijedili monopol na sve tehničke preglede i registraciju vozila u Andrijevici.

Srđan Mašović je odbio bilo kakvu priču o svom nekadašnjem partijskom kolegi, koji ga danas teško optužuje.

"Ne želim da dajem nikakav komentar u vezi sa tim čovjekom. Andrijevica nije velika. Svi znaju ko je Marić, a ko su Mašovići“, kazao je Mašović “Vijestima”.

Kako je tek onima što nijesu u DPS-u

Bivši osnivač DPS-a u Andrijevici i veliki aktivista ove partije sada tvrdi da ni Andrijevica ni Crna Gora nijesu ono za šta se on borio: „Ja sam toj partiji pristupio u Andrijevici kada je to u ovom malom gradu bila nemoguća misija.

Uspio sam da selo Seoce, gdje je razlika u glasovima bila 170 u korist SNP-a, prevedem u moju tadašnju partiju i da razliku svedem na svega četiri glasa. A eto kako mi se vratilo“.

Marić tvrdi i da se njegova kompletna porodica posljednjih godina našla na udaru DPS-a

Marić se pita šta da rade drugi koji nemaju nikakav kapital, a nijesu članovi DPS-a, kada njemu koji je imao toliko inicijalnog kapitala nije omogućeno da radi: „Ovaj gradić je grad kriminala, korupcije i nepotizma. Tu ne možete ništa uraditi ako nijeste u bliskim odnosima sa Mašovićem i njegovim bratom.

Ja se za takvu Andrijevicu i takvu državu nijesam borio. Kada sam prošle godine vidio šta se radi sa kupovinom glasova i kako preuzimaju vlast u Andrijevici, a odlično znam kuda i kroz čije ruke prolazi taj prljavi novac za političku trgovinu, ja sam napustio DPS“.

Marić tvrdi i da se njegova kompletna porodica posljednjih godina našla na udaru DPS-a preko policije, tužilaštva i sudstva, u montiranim sudskim procesima.

U štampanom izdanju čitajte:

  • O "partijskim vojnicima" DPS-a u Andrijevici
  • O prijetnjama i pritiscima na porodicu Milana Marića
  • O kreditu koji je Mariću obećao Filip Vujanović

Bonus video: