EBRD daje 150.000 eura za projekat žičare od Cetinja do Kotora

Odluku je donio bord Evropske banke, koji se nalazi u višednevnoj posjeti Crnoj Gori
0 komentar(a)
žičara, planina, Foto: Globalmontreal.com
žičara, planina, Foto: Globalmontreal.com
Ažurirano: 19.06.2012. 21:16h

Evropska banke za obnovu i razvoj, odlučila je da podrži projekat izgradnje žičare od Cetinja do Kotora, tako što je opštini Cetinje odobrila grant od 150 hiljada eura, što će biti iskorišćeno za tehničku pomoć u pripremi tenderske komisije.

Odluku je donio bord Evropske banke, koji se nalazi u višednevnoj posjeti Crnoj Gori, a tokom dana je boravila na Cetinju, i susrela se sa gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem.

Naime, Bogdanović je iskoristio priliku da goste upozna sa planiranim projektima grada, kao što su izgradnja Univerzitetskog kompleksa akademija umjetnosti, „Marina Abramović Community Centre Obod Cetinje“, te izmještanje ikone Bogorodice Filermose, ali i rješavanje problema u vodosnabdijevanju.

Posebno poglavlje razgovora predstavljala je diskusija vezana za valorizaciju turističkih potencijala.

Bogdanović je naglasio, da je u tom dijelu važan projekat gradnje žičare Kotor – Lovćen - Cetinje – za koji su članovi delegacije Borda EBRD iskazali posebno interesovanje.

Zbog toga je i delegacija Svjetske banke odlučila da podrži projekat gradnje žičare kroz grant u iznosu od 150 hiljada eura, a ponudili su i pomoć u pogledu revizije, odnosno ažuriranja već izrađene studije izvodljivosti.

Bonus video: