Danilovgradska sela treće ljeto dočekuju bez vode

U Komanima, Bandićima i Zagaraču vode nema već skoro dvije godine, pošto su sa vodovodne mreže isključeni u julu 2010.
100 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2012. 17:00h

Početkom maja ministar poljoprivrede Tarzan Milošević obećao je na sastanku sa stanovnicima Komana, Bandića i Zagarača da će najkasnije do 15. maja biti ponovo priključeni na vodovodnu mrežu sa koje su isključeni u julu 2010. godine, ali od toga ni 19. juna nema ništa.

Sastanku u maju pored predstavnika Komana, Bandića i Zagarača prisustvovali su i predsjednik Opštine Branislav Đuranović, predsjednik Odbora za vodovod Dragan Sekulić, predsjednik MZ Komani Boro Pejović i Mihailo Burić.

“Na tom sastanku ministar nam je čvrsto obećao da će voda biti puštena 15. maja. Zbog tog obećanja su mnogi počeli ponovo da se vraćaju u svoje domove u Komanima i da sređuju okućnice i zemlju, jer su vjerovali da će dobiti vodu i moći da se bave poljoprivredom. Međutim, od roka koji su oni sami odredili prošlo je više od mjesec dana, a stanovnici Komana, Bandića i Zagarača su duboko razočarani što nijesu priključeni na vodovodnu mrežu, pa su neki od njih ponovo počeli da napuštaju i da se vraćaju u grad”, kazao je stanovnik Komana Gojko Radulović.

Od roka koji su nadležni sami odredili prošlo je više od mjesec dana, a stanovnici Komana, Bandića i Zagarača su duboko razočarani

U Komanima, Bandićima i Zagaraču vode nema već skoro dvije godine, pošto su sa vodovodne mreže isključeni u julu 2010. godine zbog neplaćene struje za vodovodnu crpku.

“I tada su ljudi oformili bašte na svojim zemljištima, a onda su usred ljeta i vrućina isključeni sa mreže. Propali su usjevi, voće i povrće. Ni tada nijesmo svakodnevno imali vodu, već su tri dana, zbog kapaciteta mreže, na vodovod bili priključeni Zagarač, a tri dana Bandići i Komani”, dodao je Radulović.

Niko da se obrati

Mještani su nezadovoljni radom i prethodnog ministra Milutina Simovića, zbog toga su se nadali da će dolaskom novog biti bolje.

“Prije tri godine u Komanima je pao veliki grad i potpuno uništio ljudima vinograde, poljoprivredne zasade i voćke. Komisija za procjenu štete je tada procijenila da je šteta totalna, ministar Simović je obećao da će šteta biti nadoknađena, a mnogi od nas su tada povadili žiro-račune kako bi nam novac bio uplaćen, ali je sve ostalo na obećanjima. Niko nam se nakon toga više nikada nije obratio tim povodom, a ponavljam, ponadali smo se da će dolaskom novog ministra stvari biti bolje”, kazao je Radulović.

Direktor JP “Vodovod” Darko Đuričković je kratko saopštio da treba da se obratimo opštinskim službama.

“Seoski vodovod nije u našoj ingerenciji, obratite se opštinskim organima, on je u ingerenciji Opštine Danilovgrad”, kazao je Đuričković.

Predsjednik Opštine juče nije odgovarao na pozive novinara.

Galerija

Bonus video: