Slovenački maslinari posjetili Pelinovo

“Maslinari su posjetili i maslinjake porodice Vujović u istom selu. Na obostrano zadovoljstvo, dogovorena saradnja između organizacija ali i pojedinih proizvođača.”- saopšteno je iz Maslinarskog društva “Boka” iz Radanovića
79 pregleda 0 komentar(a)
Maslinari, Slovenija, Foto: Maslinarsko društvo Boka
Maslinari, Slovenija, Foto: Maslinarsko društvo Boka
Ažurirano: 30.05.2018. 10:54h

Maslinari iz Slovenije, među kojima i ovogodišnji dobitnik zlatne medalje za kvalitet ulja na manifestaciji “Noćnjak” u Vodicama u Hrvatskoj, posjetili su stari kameni mlin Zadruge uljara i maslinara u selu Pelinovo u Gornjem Grblju, opština Kotor.

“Maslinari su posjetili i maslinjake porodice Vujović u istom selu. Na obostrano zadovoljstvo, dogovorena saradnja između organizacija ali i pojedinih proizvođača.”- saopšteno je iz Maslinarskog društva “Boka” iz Radanovića.

Inače, uz podršku Turističke organizacije Tivat, na čiju inicijativu je ozvaničena saradnja između ove dvije organizacije, MD “Boka” organizuje četiri manifestacije promotivno izložbenog karaktera, u cilju popularizaije domaćeg proizvoda i obogađivanja turističke ponude grada. U toku tri ljetnja mjeseca, posjetioce će bokeljski maalinari upoznati sa lokalnim proizvodima tipičnim za mediteransku ishranu. Tako su izložbe ”Bokeška maslina” i ”Noć tradicionalnih proizvoda”, zakazane za 19. jun na šetalištu Pine, 15.jul na Trgu Magnolija, 7.avgust na istom mjestu, te 13.avgust ponovno na gradskoj rivi Pine.

Bonus video: