Fondacija "Petrović Njegoš" i Prijestonica donirali novac za 50 porodica

Donacije su članovima porodica, uručili gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i princ Nikola II Petrović
59 pregleda 1 komentar(a)
Donacija Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Donacija Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 18.06.2012. 16:45h

Fondacija "Petrović Njegoš" i Prijestonica Cetinje, obezbijedile su novčane donacije, za 50 cetinjskih porodica, kojima je potrebna socijalna pomoć.

Donacije su članovima porodica, uručili gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i princ Nikola II Petrović. Po riječima, crnogorskog prince, radi se o prvoj humanitarnoj aktivnosti novoosnovane Fondacije "Petrović Njegoš", a da će sličnih akcija još biti tokom budućnosti.

"Današnji čin predstavlja naš gest solidarnosti sa najugroženijim porodicama sa Cetinja. Takođe, nadam se da ćemo već sljedeće godine biti u prilici da organizujemo još značajniji događaj ove vrste, a u cilju pomoći i podrške stanovnicima naše Prijestonice" kazao je princ Nikola.

Bogdanović je kazao "da je grad u proteklom periodu preduzeo brojne mjere na planu socijalne politike, a da je najznačajniji mehanizam na tom planu bila upravo podrška i pomoć stanovnicima u stanju socijalne potrebe".

"Ovim putem želim iskazati posebno zadovoljstvo što je saradnja Prijestonice Cetinje i Fondacije "Petrović Njegoš" urodila ovom aktivnošću sa izrazito humanom crtom. Istovremeno, koristim priliku i da izrazim duboko uvjerenje da će, u periodu koji je pred nama, biti još više ovakvih i sličnih akcija" kazao je Bogdanović.

U ime dobitnika donacija, Fondaciji "Petrović Njegoš" i Prijestonici, zahvalila se Mirjana Živković, koja je iskazala zahvalnost i gradonačelniku Bogdanoviću i Prijestonici Cetinje, na dosadašnjoj kontinuiranoj pomoći stanovništvu u stanju socijalne potre

Bonus video: