Gimnaziju želi 600 osnovaca

I u Srednjoj ekonomskoj školi “Mirko Vešović” tražilo se mjesto više, pa se prijavilo oko 460 učenika
1 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2012. 10:08h

Upis u 48 srednjih škola u Crnoj Gori, koji je počeo 11. juna završen je juče, a mjesta je ove godine bilo za 2.230 budućih gimnazijalaca i 6.673 učenika srednjih stručnih škola.

Rezultati konkursa biće istaknuti na oglasnim tablama najkasnije do 18. juna. Za školsku 2012/2013. godinu konkursom je predviđeno 9.000.

Najviše đaka pohađaće škole u Podgorici, a tradicionalno je interesovanje i ove godine bilo ogromno za Gimnaziju “Slobodan Škerović” i Srednju ekonomsku školu “Mirko Vešović”.

U podgoričku gimnaziju prijavilo se čak 600 polumaturanta, dok je ta ustanova raspisanim konkursom tražila 300 novih đaka. Ipak, prema riječima direktora Radiše Šćekića, roditelji su primijetili veliku konkurenciju u toj školi i povukli dokumenta svoje djece kako bi se prijavili u neke druge obrazovne ustanove.

On je kazao i da uprkos tome komisija odlučuje o dokumentima 500 svršenih osnovaca. I u Srednjoj ekonomskoj školi “Mirko Vešović” tražilo se mjesto više, pa se prijavilo oko 460 učenika, iako je konkursom predviđeno da tu školu od septembra pohađa 300 prvaka.

“Pošto je danas posljednji dan, primjetno je da mnogi podižu svoja dokumenta. Veliki broj prijavljenih su odlični i jako vrlodobri đaci, pa je konkurencija jaka. Mogu reći da su mnogi roditelji postupili pametno povlačeći dokumenta”, kazao je direktor te škole Branislav Đukić.

Na trogodišnjim smjerovima ove godine bilo je mjesta za 1.650 đaka. I dok su četvorogodišnji smjerovi iz pojedinih stručnih škola zanimljivi polumaturantima, rijetki su oni koji se interesuju za trogodišnje zanate.

Bonus video: