Fakultet u Tivtu upisuje studente mimo zakona, predavači - Kuljača, Lompar

Fakultet za mediteranske studije planira da upiše 150 studenata iako im je juče istekla trogodišnja licenca
523 pregleda 9 komentar(a)
Fakultet za mediteranske poslovne studije, Foto: Siniša Luković
Fakultet za mediteranske poslovne studije, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 16.06.2012. 13:51h

Fakultet za mediteranske poslovne studije iz Tivta (FMS) raspisao je konkurs za upis nove generacije brucoša mimo zakona, jer u predviđenom roku nijesu dobili reakreditaciju Savjeta za visoko obrazovanje.

Trogodišnja akreditacija FMS-a istekla je juče, a dva dana ranije objavljen je konkurs za upis po 50 brucoša na tri studijska programa.

Na sajtu FMS-a navedeno je da su akreditaciju dobili 15. juna 2009. godine, što praktično znači da je istekla juče.

“Reakreditacija se zasniva na izvještaju o ocjeni kvaliteta rada ustanove, odnosno studijskog programa, u skladu sa standardima i postupkom koji utvrđuje Savjet. Ako ustanova, odnosno studijski program ne dobije reakreditaciju, njegova akreditacija važiće za period od najviše godinu dana, bez mogućnosti upisa studenata u toj godini. Ako se poslije isteka roka ne dobije reakreditacija, licenca (dozvola za rad) se oduzima. Akt o oduzimanju licence je konačan”, piše u Zakonu o visokom obrazovanju.

Prodekan za nastavu FMS-a Marko Nikić tvrdi da je proces reakreditacije završen. On, međutim, nije odgovorio na pitanje “Vijesti” kada je FMS dobio reakreditaciju Savjeta za visoko obrazovanje i zašto ona nije, kao početna akreditacija iz 2009. godine, objavljena na sajtu FMS-a.

"Ne bi napravili takvu glupost i objavili konkurs u medijima da sve nije u skladu sa zakonom”, kazao je Nikić.

Opširnije u štampanom izdanju: Ko su osnivači FMS? NPročitajte i ko je, pored Andrija Lompara, Predraga Sekulića, Rajka Kuljače, na listi predavača...

Bonus video: