Radunović: Do početka sljedeće sedmice će biti ljekova u državnim apotekama

Drugi tender vrijednosti oko 10 miliona eura biće završen 29. juna, kada će biti otvaranje ponuda
78 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 13:03h

Sve državne apoteke u Crnoj Gori do početka sljedeće sedmice biće snabdijevene svim nedostajućim ljekovima, kazao je ministar zdravlja dr Miodrag Radunović.

Do problema u tržištu ljekova došlo je nakon što je Komisija za kontrolu javnih nabavki oborila godišnji tender "Montefarma" vrijedan više od 10 miliona eura.

On je naglasio da je vanredna nabavka ljekova, vrijedna 1,3 miliona eura, privedena kraju, i da će očekuje distribucija medikamenata danas i sjutra apotekama.

“Očekujemo da u prva dva radna nedjelje sve apoteke “Montefarma” u 21 opštini budu snabdijevene nedostajućim ljekovima. Radi se o medikamenata za kardiovaskularna oboljenja, antibioticima, i inflamatornim i anti-reumatskim ljekovima”, kazao je Radunović.

Prema njegovim riječima, drugi tender vrijednosti oko 10 miliona eura biće završen 29. juna, kada će biti otvaranje ponuda.

Drugi tender vrijednosti oko 10 miliona eura biće završen 29. juna, kada će biti otvaranje ponuda

“Očekujemo da se čitava tenderstka procedura i nabavka ljekova završeni i ljekovi budu u apotekama do kraja jula”, kazao je Radunović.

Našli dogovor oko Galenike

On je reklao da je nađeno rješenje za problem sa apotekama “Galenike” koje ne rade već neko vrijeme. Problem je nastao zbog duga te firme od 1,6 miliona eura, koji je nastao prekoračenjem ugovora koji su imali sa Fondom za zdravstveno osiguranje za prošlu godinu.

“Nakon nekoliko sastanaka mislim da smo našli dogovor da se taj dug umanji za razliku u cijenama ljekova u Galenikinim apotekama i državnim apotekama Montefarma”, kazao je on.

"Ministarstvo zdravlaje i Fond za zdravstveno osiguranje je prihvatilo da u sljedećem ugovoru subvencionira rentabilnost sedan apoteka “Galenike” u mjesnim centrima, gdje su one jedine.

“Očekujemo da početkom jula lanac apoteka bude ponovo otvoren”, kazao je Radunović.

Galerija

Bonus video: