Taksi u Budvi skuplji nego u Parizu, Briselu...

Tako je start čak tri eura, a svaki kilometar isto toliko, što je tri puta više od važećih cjenovnika
25 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2012. 13:28h

Individualni taksi prevoznici u Budvi naplaćuju enormne cijene, koje su i iznad onih u evropskim prijestonicama. Tako je start čak tri eura, a svaki kilometar isto toliko, što je tri puta više od važećih cjenovnika kod budvanskih taksi udruženja.

Da Budva ima gotovo iste cijene usluga taksi prevoza kao i evropske metropole, potvrđuje da je u Rimu start 2,8, a cijena vožnje po kilometru 0,92 eura. Start praznicima u italijanskoj prijestonici je 4, a noćni start je 5,8 eura.

U Firenci je start radnim danima 3,3 eura, a cijena kilometra vožnje 0,92 eura. Noćni start je duplo skuplji i iznosi 6,6, a vikendom 5,30 eura.

Kako javlja dopisnica “Vijesti”, u Briselu su cijene taksi usluga nešto niže, pa tako start je radnim danima 2,4 a cijena kilometra vožnje 1,66 eura. Noćni start je 4,4 eura, dok je cijena kilometra vožnje ista.

Start u Parizu je isto 2,4, a tarifa od ponedjeljka do subote od 9 do 17 sati je 0, 96 eura. Minimalna cijena prevoza, bez obzira na destinaciju, je 6 eura. Do 22 sata cijena je 1, 21 eura po kilometru, a noćna i nedjeljom 1,47 eura.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Zašto se ne poštuje cjenovnik
  • Kako prolaze strani turisti u Budvi
  • Koliko licenciranih taksista ima u Budvi, a koliko taksi mjesta

Galerija

Bonus video: