Stefan Savić izgubio sudski spor protiv Fab lajva

Vlasnici Fab Lajva više od godinu terete Savića što im nije isplatio 20 odsto od prihoda ostvarenog prelaskom u Partizan 2010. godine
377 pregleda 16 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2012. 15:02h

Fudbalski as Stefan Savić izgubio je prvi od dva sudska spora u podgoričkom Osnovnom sudu sa kompanijom Fab lajv, u vlasništvu biznismena Jovana Popovića. Ta firma ga je početkom prošle godine tužila zbog nepoštovanja ugovora o stipendiranju na početku fudbalske karijere.

Sudija Osnovnog suda Ognjana Boljević odbila je, naime, Savićevu kontratužbu kojom je traženo poništenje ugovora o stipendiranju i na taj način, maltene, potvrdila validnost ugovora sa Fab lajvom.

Fudbalerov advokat se odmah žalio na tu odluku Višem sudu u Podgorici koji bi o tome trebalo da odlučuje, kako “Vijesti” saznaju nezvanično, u narednih desetak dana.

Fab Lajv više od godinu tereti Savića za nepoštovanje ugovorenih obaveza, odnosno, što im nije isplatio 20 odsto od prihoda ostvarenog prelaskom iz kluba BSK iz Borče u fudbalski klub Partizan tokom 2010. godine. Jedan od najtalentovanijih domaćih fudbalera prošlu sezonu je odigrao u Mančester sitiju, prvaku Engleske.

Fab lajv je u posebnom sudskom postupku početkom prošle godine tužio Savića sudu, navodeći da nije poštovao ugovor o stipendiranju (finansiranju,) i nakon potpisivanja ugovora sa FK Partizan nije ispunio preuzete obaveze i toj kompaniji, svom bivšem sponzoru, isplatio naknadu od 20 odsto.

Taj sudski proces u Osnovnom sudu, koji vodi sudija Ana Perović, prekinut je privremeno zbog toga što je Savić kontratužbom u drugom postupku pokušao da ospori Ugovor o stipendiranju sa Fab lajvom.

U štampanom izdanju pročitajte:

  • Šta kaže Nela Anđušić, pravni zastupnik Fab lajva
  • Komentar Žarka Peličića, menadžer Savića

Bonus video: