Za sada u Kolašinu najviše stranaca

Kapaciteti hotela „Bjanka“ su gotovo popunjeni, a prema najavama dobra posjeta očekuje se cijele sezone
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2012. 17:01h

Prema prvim izvještajima iz Lokalne turističke organizacije, ljetnja sezona je, kada je riječ o broju gostiju u Kolašinu, počela na najbolji način. Kako je kazao direktor LTO Nikola Medenica, broj posjetilaca je približno isti kao u junu minule godine.

“Uprkos zatvaranju hotela 'Lipka', broj gostiju je na nivou prošlogodišnjeg u istom periodu. Dakle, smještajni kapaciteti u Kolašinu su na najbolji mogući način nadomjestili to što je zatvoren jedan od dva najbolja kolašinska hotela. Prema prvim pokazateljima, pred nama je uspješno turističko ljeto. Nadamo se da će uskoro i 'Lipka' biti otvorena, što će svakako mnogo značiti za kvalitet turističke ponude grada”, rekao je on.

Medenica je podsjetio da će zvaničan početak ljetnje turističke sezone biti obilježen u nedjelju, 17. juna otvaranjem „kulturne rute“ i festivalom „Udahnite Kolašin“.

U Kolašinu je i ove godine najviše stranih gostiju, a od 20. juna očekuje se i značajan priliv domaćih. Kapaciteti hotela „Bjanka“ su gotovo popunjeni, a prema najavama dobra posjeta očekuje se cijele sezone.

“Vrlo smo zadovoljni brojem gostiju. Tako će sigurno biti tokom cijelog ljeta, a mi se trudimo da na najbolji način odgovorimo onome što se od nas očekuje. Tako će naši gosti iz hotela, ali iz Kolašina ponijeti najbolje utiske”, rekla je direktorica Zorica Kovačević.

Ona je dodala da je nakon više godina otvorena i bašta hotela, ali i najavila „osvježenja“ u ponudi, kako za one koji u „Bjanci“ provode godišnji odmor, tako i za Kolašince.

Galerija

Bonus video: