8-godišnji džudista Andrija Ivanović želi da posjeti Japan

"Učim puno o džudu, nadam se da će me sreća poslužiti, da neću imati povreda i da ću nastavi sa uspjesima"
82 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2012. 09:35h

Osmogodišnji džudista Andrija Ivanović iz Podgorice na nedavno održanom "Spinel kupu" u Kotoru na kom su bila 23 kluba sa 250 takmičara osvojio je zlatnu medalju.

Da bi došao do zlata morao je pobijediti pet protivnika, a medalja je došla kao potvrda uspješne sezone.

Zlato iz Kotora nije jedino koje ovaj mali sportista ima u kolekciji . Za nešto više od dvije godine, koliko trenira u podgoričkom "Kodokanu", on je osvojio deset medalja, a u martu je na "Otvorenom kupu Podgorice" osvojio pehar za najuspješnijeg poletarca, uz to odličan je učenik.

Sa Andrijom su "Vijesti" razgovarale o tome da li je teško istovremeno imati punu torbu petica i biti okićen medaljama.

"Treniram već dvije i po godine u klubu 'Kodokan' kod trenera Duška Klikovca i Ivice Markovića. Tri puta sedmično imamo trening, izuzev perioda kada su takmičenja. Tada treniramo svakodnevno. Osim toga što se trudim da postanem dobar džudista, imam i obaveze prema školi, ali mi ništa od toga ne pada teško jer oboje volim", priča Andrija.

"Najvažnije mi je da razvijamo zdrave navike"

On je već stigao do plavog pojasa, ali se nada da će i kad poraste biti dobar džudista i da će posjetiti postojbinu vještine koju uči, Japan.

"Učim puno o džudu, nadam se da će me sreća poslužiti, da neću imati povreda i da ću nastavi sa uspjesima. Od deset medalja koliko sam do sada osvojio, četiri su zlatne, četiri srebrne, i tri bronzane, ali to nije najvažnije. Najvažnije je da se mi koji treniramo pravilno razvijamo i stvaramo zdrave navike za šta su zaslužni naši treneri. U klubu ima dosta mojih vršnjaka i mlađih od mene, ali ja bih volio da sva djeca nešto treniraju. Volio bih i kad odrastem da posjetim Japan i vidim kako se tamo uči ova vještina", kazao je Andrija.

Bonus video: