Četiri kruzera dovela preko 6.000 turista

Ova četiri velika putnička broda su u Kotor zajedno dovela ukupno 6.261 putnika, a i većina od ukupno 2.659 članova posade ovih brodova izašla je na obalu
0 komentar(a)
Kruzeri KOtor, Foto: Siniša Luković
Kruzeri KOtor, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.06.2012. 18:24h

U luci Kotor je vrlo prometan dan tokom kojeg su luku drevnog grada posjetila čak četiri velika kruzera.

Od toga su tri broda boravila istovremeno u Kotoru, pri čemu je kruzer „MSC Armonia“ od 58.625 bruto-tona švajcarsko-italijanske kompanije „Mediterranean Shipping“ bio vezan na gradskoj rivi, a kruzeri „Nieuw Amsterdam“ od 86.237 bruto-tona kompanije „Holland America Line“ i „Thomson Majesty“ od 40.876 bruto-tona britanske kompanije „Thomson Cruises“ bili su usidreni u zalivu ispred Mua, odnosno Dobrote.

U popodnevnim satima, nakon što je isplovila „MSC Armonia“ uz kotorsku rivu vezao se kruzer „Costa Classica“ od 52.926 bruto-tona, italijanske kompanije „Costa Crociere“.

Ova četiri velika putnička broda su u Kotor zajedno dovela ukupno 6.261 putnika, a i većina od ukupno 2.659 članova posade ovih brodova izašla je na obalu, pa je Stari grad vrvio od posjetilaca, a mnogi putnici sa kruzera autobusima su odvođeni na izlete do obližnjih turističkih atrakcija u okruženju Boke.

"Veoma nas raduje ovako dobro interesovanje velikih brodarskih kompanija za Boku Kotorsku. Reakcije putnika su odlične, a i sami zapovjednici brodova su oduševljeni ovim ambijentom i ističu da je Kotor jedna od za njih najbitnijih destinacija na aktuelnim krstarenjima tih kruzera Mediteranom", kazao je tim povodom „Vijestima“ izvršni direktor Luke Kotor Ljubo Radović koji je sa saradnicima, službeno posjetio i super-atraktivni holanski kruzer „Nieuw Amsterdam“ koji je juče u Boku doveo 2.135 turista.

Bonus video: