Marović brani Mijajlovića: Nijesmo radili bez odobrenja

"Poslovni kao i međuljudski odnosi između Hrvatske i Crne Gore se ne moraju kvariti pristrasnošću određenih novinara bez obzira na razloge i krajnji cilj"
12 komentar(a)
podmorje, ronioci, ronjenje, Foto: Bantours.hr
podmorje, ronioci, ronjenje, Foto: Bantours.hr
Ažurirano: 07.06.2012. 07:28h

Lorenz Marović, vlasnik ronilačkog centra Manta iz Hrvatske reagovao je na tekst “Mijajlović upravlja državnim preduzećem, a sin zgrće pare”, koji je objavljen 27. 05. 2012. godine u “Vijestima”.

On u reagovanju tvrdi da je autor Siniša Luković u pomenutom tekstu objavio sljedeću neistinu: “RCUD se pri traženju od menadžmenta 'Porto Montenegra' da obustavi već postojeće ugovore sa tim izvođačima pozvao na to da oni 'nisu imali odobrenje za obavljanje podvodnih radova' koje, interesantno, izdaje isti taj RCUD.

Ronioci iz Hrvatske, odnosno ronioci koji su radili za crnogorsku hidrograđevinsku firmu 'YU Briv' morali su otići, a visokoplativ posao sa 'Porto Montenegrom' nastavio je Akvanaut d.o.o. Podgorica Danila Mijajlovića, koji je za to čak kupio i posebno prilagođeni brod-katamaran koji je bio vlasništvo ronilačkog centra 'Manta' iz Komiže.

Mijajlović vodi RCUD, a privatno se sa sinom bavi turizmom >>>

Mijajlović: Napadaju me jer hoće da sjednu na moje direktorsko mjesto >>>

Neistina je da smo mi obavljali bilo kakve radove za hidrograđevinsku firmu 'YU Briv' i da smo morali otići zato što 'nismo imali odobrenje za obavljanje podvodnih radova'.

Istina je da smo izvodili podvodne radove na dijelu postavljanja betonskih blokova, lančanog sistema, muring sistema, te privezivanja pontona, mulova, valobrana u 'Porto Montenegru' za firmu 'Ingemar' iz Italije, te da smo imali 'odobrenje za obavljanje podvodnih radova' izdato od RCUD-a na naš zahtjev. Istina je da nikakvih problema nijesmo imali, te da smo uspješno završili posao i bez ikakvih problema se vratili u Hrvatsku.

Istina je da smo tada, savršeno, sarađivali sa profesionalnim roniocima Akvanauta i drugim roniocima iz Crne Gore i da na obostrano zadovoljstvo veoma dobro sarađujemo i danas.

Istina je da je uprava RCUD pružila maksimalnu pomoć našim roniocima u izdavanju svih odobrenja koje je trebalo i koje smo dobili od RCUD-a u skladu sa propisima. I danas se na obostrano zadovoljstvo međusobno pomažemo uz spremnost da uvijek kada zatreba jedni drugima pomognemo u izvođenju složenih radova pod vodom.

Kao dokaz o vjerodostojnosti mog iskaza, na našoj web stranici pod reference možete naći referentno pismo tvrtke 'Ingemar' na kojoj se nalaze podaci o našim radovima u 'Porto Montenegru'.

Naglašavamo da se poslovni kao i međuljudski odnosi između Hrvatske i Crne Gore ne moraju kvariti pristrasnošću određenih novinara bez obzira na razloge i krajnji cilj.

RCUD i njegov direktor Veselin Mijajlović, firma Akvanaut, ronioci kako profesionalni, tako i rekreativni, su primjer kakav bi svi trebalo da imaju za uzor profesionalnog i ljudskog ponašanja”, piše u regovanju Marovića.

Bonus video: