Barani se predstavili na "Beogradskom manifestu"

U ukupnom turističkom prometu barske opštine, Srbija je u 2017. bila na prvom mjestu po broju dolazaka, a na drugom po broju noćenja turista
106 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2018. 13:44h

U sklopu regionalne kampanje Turistička organizacija Bar je četvrti put, zajedno sa turističkom privredom, NTO Crne Gore i LTO Budve, Tivta, Kotora, Herceg Novog, Ulcinja i Podgorice, predstavila ponudu za predstojeću ljetnju sezonu na “Beogradskom Manifestu” na Kalemegdanu. Ovaj međunarodni festival najboljih regionalnih manifestacija i destinacija posjetiocima je omogućio da kroz deset festivalskih zona i na pet bina uživaju u raznovrsnom programskom sadržaju.

"U tri festivalska dana brojnim posjetiocima smo podijelili reklamni materijal i upoznali ih sa novitetima barske turističke ponude, manifestacijama, cijenama u hotelskom i privatnom smještaju i aktivnostima kojima mogu upotpuniti svoj odmor. Barski maslinari Božo Šaltić, Vebija Abazović i Alija Mujić, i crmnički vinar Miloš Klisić su na autentičnom izlagačkom prostoru predstavili svoje proizvode posjetiocima koji su uživali u degustaciji crmničkog vina, barskih maslina i maslinovog ulja i proizvoda od ploda masline. Nagradu za posjetioce - ljetovanje za dvije osobe iz barske opštine obezbijedio je hotel „Adria” iz Šušanja", saopštili su iz TO Bar.

Prema istim navodima, vršilac dužnosti direktora TO Bar mr Sanja Mitrović i maslinar Božo Šaltić gostovali su na RTS 1 i pozvali gledaoce da posjete barski štand .

Prema zvaničnim podacima MONSTAT-a, barsku opštinu je u 2017. posjetilo 48.000 turista iz Srbije koji su ostvarili 435.601 noćenje, 0,45 posto više nego u 2016. U ukupnom turističkom prometu barske opštine, Srbija je u 2017. bila na prvom mjestu po broju dolazaka, a na drugom po broju noćenja turista.

Galerija

Bonus video: