Sonja Ilić radila na funkcijama koje nijesu postojale

Ilić je tužila "Atlas" zbog šikaniranja, smanjivanja plate, prinudnog potpisivanja aneksa ugovora o radu, duševnih bolova i povrede prava ličnosti
148 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.06.2012. 11:02h

Zastupnica bivše portparolke Televizije "Atlas" Sonje Ilić, advokat Bojana Bošnjak istakla je da Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta u toj televiziji nije predviđeno mjesto portparola, kao ni mjesto vebmastera, što je, prema njenom mišljenju, jasan dokaz da se radi o diskriminaciji tužilje, koja je radila oba posla u toj medijskoj kući.

Ilić je tužila "Atlas" zbog šikaniranja, smanjivanja plate, prinudnog potpisivanja aneksa ugovora o radu, duševnih bolova i povrede prava ličnosti. Traži obeštećenje od 20.000 eura.

"Podsjećam da je menadžer programa i zamjenik izvršnog direktora Meliha Ramusović u svom iskazu navela da su Pravilnikom dva lica predviđena za vršenje posla portparola televizije, što nije tačno, jer nije predviđeno nijedno", rekla je Bošnjak.

Proces u podgoričkom Osnovnom sudu pokrenule su i voditeljke ukinute emisije "Glamur noar", Jelena Filipović, Olivera Čolović i Milica Marković koje od “Atlas” televizije traže obeštećenje od 75.000 eura

Zastupnik televizije, advokat Igor Martinović osvrnuo se na Izvještaj o privremenoj spriječenosti za rad tužilje i njen Zahtjev za prestanak radnog odnosa, koji prema njegovom mišljenju nedvosmisleno ukazuju da nad njom nije bilo diskriminacije, već da je uzrok privremene spriječenosti za rad bila trudnoća, a razlog za prestanak radnog odnosa prelazak Ilić na drugo radno mjesto.

Bošnjak je prigovorila, navodeći da je diskriminacija osnovni razlog što je Ilić tražila raskid Ugovora o radu, a da je sa probnim radom u Skupštini počela mjesec dana nakon donošenja rješenja o prestanku radnog odnosa.

"Sasvim je uobičajeno da protekne određeni period od prestanka radnog odnosa i zasnivanja novog, jer se ne može u isto vrijeme biti u radnom odnosu kod dva poslodavca sa punim radnim vremenom", ocijenio je Martinović.

Suđenje se nastavlja 11. jula, za kada je planirano saslušanje bivše izvršne direktorke "Atlasa" Tatjane Obradović.

Proces u podgoričkom Osnovnom sudu pokrenule su i voditeljke ukinute emisije "Glamur noar", Jelena Filipović, Olivera Čolović i Milica Marković koje od “Atlas” televizije traže obeštećenje od 75.000 eura.

Bonus video: