Na jalovištu 50 sadnica

Direktorica Agencije za zaštitu životne sredine Daliborka Pejović, kao i Medojević aktivno je učestvovala u ozeljenjavanju
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2012. 16:59h

Predstavnici NVO sektora, učenici osnovnih i srednje škole zasadili su oko 50 sadnica četinara, javora i još nekoliko vrsta listopadnog drveća u krugu postrojenje za prečišćavanje voda, koji su izgrađeni tokom sanacije jalovišta bivšeg rudnika “Brskovo”.

Ozelenjavanje su organizovali Agencija za zaštitu životne sredine i mojkovačka Opština, povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine. Prema riječima predsjednika te opštine Dejana Medojevića jučerašnja akcija je nastavak regulacije jalovišne površine od blizu 19 hektara.

“Očekujemo da će uskoro Direkcija za javne radove izabrati najboljeg ponuđača koji će, u okviru završne faze, nasuti površinu jalovišta humusom debljine 10 centimetara i zasijati je travom i tako stvoriti „zelenu oazu“. Za narednu godinu planirali smo da ovdje nikne sportska zona, u skladu sa DUP-om. To će uveliko promijeniti ukupan ambijent i izgled grada, ali i okoline” rekao je Medojević.

Direktorica Agencije za zaštitu životne sredine Daliborka Pejović, kao i Medojević aktivno je učestvovala u ozeljenjavanju.

Sanacija jalovišta, koje je dugo važilo za crnu tačku na ekološkoj mapi Crne Gore, realizovana je nekoliko godina u četiri faze, po projektu Građevinskog fakulteta u Podgorici. Investicija je do sada koštala 10,6 miliona eura.

Galerija

Bonus video: