Otrovan najpoznatiji pas Podgorice - omiljeni Medo

"Medo je oplemenio ovaj kraj kada je došao u kraj prije desetak godina. Vjerujem da će mnogima biti žao što ih Medo više neće dočekivati kada izađu na ulicu"
111 pregleda 33 komentar(a)
Ulica Ivana Vujoševića, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ulica Ivana Vujoševića, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.06.2012. 17:18h

Možda i najpoznatiji pas u gradu, Medo, o kojem su godinama brinuli stanari u Ulici Ivana Vujoševića, u Podgorici, uginuo je jutros, od posljedica trovanja, saopšteno je iz podgoričkog Društva za zaštitu životinja.

Simptomi trovanja su se pojavili prije nekoliko dana, nakon čega je uslijedila reakcija zaposlenih u skloništu za životinje i volontera Društva. Veterinari su, prema riječima Svetlane Manojlović i Društva za zaštitu životinja, preduzeli sve da pas preživi.

"Sve jee urađeno da pas bude spašen, ali pomoći nije bilo", kazala je ona.

"Medo je oplemenio ovaj kraj kada je došao u kraj prije desetak godina. Vjerujem da će mnogima biti žao što ih Medo više neće dočekivati kada izađu na ulicu", rekla je Manojlović.

Vuk uveo red u azil na Vrelima Ribničkim >>>

Meda su zaposleni skloništa za napuštene životinje na Vrelima ribničkim vodili povremeno u azil na vakcinaciju i preglede i potom bi ga vraćali u kvart, gdje su stanari dobro brinuli o njemu.

"Jednom smo ga malo duže zadržali u azilu, a morali smo ga vratiti jer se ispred azila okupilo sigurno 15 stanovnika Ulice Ivana Vujoševića", ispričao je ranije o čuvenom psu poslovođa skloništa Muho Musić u razgovoru za Vijesti.

Bonus video: