Marovićev brat od strica dobio ekskluzivnu lokaciju u Budvi

Po slobodnoj procjeni zarada za sezonu na šetalištu u Budvi, kada je u pitanju posao koji radi Marovićeva firma može da se kreće i do 500.000 eura
377 pregleda 18 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.06.2012. 09:19h

Hotelska grupa Budvanska rivijera, čijim odborom direktora predsjedava potpredsjednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović, dala je u zakup eksluzivnu lokaciju na šetalištu u Budvi firmi "Stradija", koja je vlasništvo Marovićevog brata od strica, Radenka.

Kako prenosi Dan, novi primjer, kako je ocijenila opozicija, nepotizma u Budvi, otkriven je 20-ak dana nakon što je utvrđeno da je firma čiji je osnivač Ilija Rađenović, sin zamjenika direktora Budvanske rivijere Ljuba Rađenovića, ekskluzivni dobavljač za ugostiteljske smještaje te hotelske grupe.

Iz Budvanske rivijere potvrđeno je da je ugovor o zakupu na šetalištu u Budvi sklopljen sa firmom "Stradija". Prema podacima sa sajta Centralnog registra Privrednog suda, firma "Stradija", čije je sjedište u Budvi, vlasništvo je Radenka Marovića, inače brata od strica Svetozara Marovića.

"Prema Zakonu o javnim nabavkama, hotelska grupa nije u obavezi da objavljuje oglas, već se neposrednom pogodbom može ugovarati zakup. Za zakup lokacije na šetalištu u Budvi zakupac je prošle godine bilo preduzeće "Stradija", čiji godišnji zakup je iznosio 46.800 eura sa PDV-om. Za ovu godinu još nije potpisan ugovor", navedeno je u odgovorima službe HG Budvanske rivijere za odnose sa javnošću na pitanja Dana.

Prema tvrdnjama zaposlenih na šetalištu u Budvi, očekuje se da ekspres restoran, koji se nalazi na lokaciji čiji je "Stradija" zakupac, bude otvoren u narednih par sedmica.

Iz HG Budvanska rivijera kazali su da je ranije zakupac predmetne lokacije bio "Merkur", po cijeni godišnjeg zakupa od 15.000 eura. Kako je saopšteno "Danu" u opoziciji, po slobodnoj procjeni zarada za sezonu na šetalištu u Budvi, kada je u pitanju posao koji radi Marovićeva firma može da se kreće i do 500.000 eura.

Bonus video: