Marković ne odlučuje o izboru predsjednika Vrhovnog suda

Navodi se da podgorički dnevnik, ni zvanično, ni nezvanično, nije kontaktirao osobu zaduženu za odnose sa javnošću
17 komentar(a)
Vesna Medenica Duško Marković, Foto: Arhiva Vijesti
Vesna Medenica Duško Marković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.06.2012. 15:02h

Ministarstvo pravde i ljudskih prava demantovalo je danas medijske navode da je ministar Duško Marković podržao reizbor predsjednika Vrhovnog suda Vesne Medenice. List Dan je objavio da će Medenici biti produžen mandat za još najmanje dvije godine, navodeći da je na tome na sjednica Demokratske partije socijalista insistirao Marković.„Marković nije saopštio ovakav stav ni kao član Predsjedništva DPS na tom partijskom forumu, niti je u svojstvu ministra pravde i ljudskih prava nadležan da odlučuje o izboru predsjednika Vrhovnog suda“, kaže se u reagovanju Ministarstva.Navodi se da podgorički dnevnik, ni zvanično, ni nezvanično, nije kontaktirao osobu zaduženu za odnose sa javnošću koja je, nakon ministra, jedina ovlašćena za komunikaciju sa medijima.

"Dan" piše da je Medenici mandat isticao ove godine, a naredni joj neće biti produžen za četiri godine kao što je predviđeno zakonom, već na još dvije godine.

List navodi da je na tome na jednoj od sjednica Demokratske partije socijalista insistirao ministar pravde Duško Marković.

Sadašnji predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica izabrana je na predlog predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i tadašnjeg predsjednika Vlade Željka Šturanovića u Skupštini Crne Gore 19. decembra 2007. godine.

Bonus video: