Malog Igora šalju za Beograd

Igorov otac Branko, kazao je da godinu i po dana ne mogu da saznaju uzrok njegovih zdravstvenih problema u brojnim bolnicama
85 pregleda 9 komentar(a)
Igor Kovačević, Foto: Zoran Đurić
Igor Kovačević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.06.2012. 20:29h

Troipogodišnji Igor Kovačević iz Bara nedavno je dobio uput za beogradsku Univerzitetsku kliniku.

Nakon pisanja "Vijesti" o slučaju trogodišnjeg Igora, kojem ljekari već godinu i po dana ne mogu da utvrde od čega boluje, Konzilijum za upućivanje u inostranstvo je donio odluku da dječaka pošalje za Beograd.

Kako je kazao Igorov otac Branko, godinu i po dana ne mogu da saznaju uzrok njegovih zdravstvenih problema u brojnim bolnicama.

Pregledali su ga i snimali počev od magnetne rezonance do analiza krvi i amino-kiselina, ali ni u čemu nije otkriven problem. Dječak ne može da priča, hoda, a dijagnoza ima mnogo.

U beogradskoj klinici roditeljima su ulili nadu da bi mogli da odrede dijagnozu, zbog čega su i savjetovali dodatne testove koji bi je potvrdili.

“Posljednji nalaz dr Nikole Dimitrijevića sa Univerzitetske dečje klinike govori da je mogući uzrok Igorovih problema treća vakcina DTP (vakcina protiv difterije, velikog kašlja i tetanusa), koju je primio neposredno prije pogoršanja zdravlja. Na osnovu toga su zakazali testove koji bi to utvrdili. Jedini čovjek koji bi nam mogao pomoći je profesor Dimitrijević, koji je uspio da nam kaže što bi moglo biti", kazao je Kovačević.

Zbog zdravstvenih problema njihovog sina, kako je kazao Kovačević, on i supruga su napustili posao i posvetili se njegovom njegovanju.

"Njemu treba stimulacije, vježbanje, dobar stručni rad da bi se razvio kako treba. Mnogi su bili sumnjičavi kada je on u pitanju, ali smo uspjeli koliko toliko da poboljšamo njegove pokrete. Sada se čak i smije", kazao je Kovačević.

Bonus video: