Obnovljena crkva Presvete Bogorodice na Svetom Stefanu

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je nedavno građevinsku dozvolu za rekonstrukciju crkve Svete Gospođe na Svetom Stefanu
301 pregleda 13 komentar(a)
Crkva Sveti Stefan, Foto: Arhiva Vijesti
Crkva Sveti Stefan, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.05.2012. 19:18h

Crkva Presvete Bogorodice na Svetom Stefanu je obnovljena, u skladu sa projektom koji je odborila stručna Komisija za odnovu, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je prije nekoliko semica građevinsku dozvolu za rekonstrukciju crkve Svete Gospođe na Svetom Stefanu.

Grupa mještana je krenula u izgradnju crkve Svetog Aleksandra Nevskog, nakon čega je, početkom maja prošle godine, uklonjen bespravno započet objekat na Svetom Stefanu, na mjestu gdje je bila crkva Svete Gospođe. To je tada izavalo potrese u vladajućoj koaliciji, jer je nakon odluke Vlade o rušenju zida na temeljima crkve, došlo do protesta pa je premijer Igor Lukšić sa mitropolitom Amfilohijem dogovorio da se, prije rušenja zidova, razgovara o tom problemu. To je izazvalo ljutnju SDP-a, koji je insistirao da se odluka Vlade sprovede do kraja.

Nakon molitve pred crkovom mitropolit Amfilohije rekao je da se nada da se u Crnoj Gori više nikada neće zabranjivati obnove bogomolje, prenosi Svetigorapress.

Kako se precizira, grubi građevinski radovi na hramu su završeni i ostaje još da se uradi prilaz crkvi i unutrašnje uređenje samog hrama.

Crkvu je, kako je saopšteno, obnovilo preduzeće nikšićkog biznismena Miodraga Davidovića, u saradnji sa Mitropolijom, Upravom manastira Praskvice kao i pravoslavnim vjernicima iz Paštrovića.

Crkvu je obnovilo preduzeće nikšićkog biznismena Miodra

Bonus video: