Počela gradnja parka i eko katuna na Žabljaku

Pored travnatih djelova biće izgrađene staze za šetnju, postavljena parkovska rasvjeta i mobilijar
0 komentar(a)
park, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
park, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 30.05.2012. 11:43h

Firma "Ami prom" iz Rožaja počela je sa radovima na izgradnji gradskog parka u centru Žabljaka i eko katuna u Pošćenskom kraju koje u vrijednosti od preko 100.000 eura, putem donacije finansira Ministarstvo zaštite životne sredine, kopna i mora republike Italije, preko "DSF inženjering Montenegro", i predstavlja dio master plana održivog razvoja turizma u Žabljaku.

Potpredsjednik Opštine Vasilije Jakšić kaže da su to važni objekti za život građana i jačanje turističko sportskih aktivnosti.

"Nepovoljna vremenska situacija pomjerila je otpočinjanje ovih radova ali će novi sadržaji ipak spremno dočekati početak glavne turističke sezone. Izvođači radova, prema ugovoru, imaju rok da do 25. juna završe te objekte. Prema projektu gradski park će zahvatati prostor od 2.250 kvadrata.

Pored travnatih djelova biće izgrađene staze za šetnju, postavljena parkovska rasvjeta i mobilijar. Projekat predviđa sadržaje za rekreaciju kao i mobilijar za najmlađe. Eko katun u Pošćenskom kraju promovisaće turizam u ruralnom području i predstavljati informativno edukativni punkt za turiste i planinare koji žele posjetiti neke od vrhova Durmitora", kazao je Jakšić.

Bonus video: