Samardžić u Avganistanu: Vojnici su dobro

Pripadnici VCG upoznali su Samardžića sa stanjem u misiji istakavši da su svi pripadnici kontingenta dobro, da profesionalno izvršavaju zadatke
52 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2012. 10:52h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić boravi u posjeti V kontingentu VCG u misiji ISAF u Avganistanu, gdje je obišao pripadnike kontingenta angažovanih u Regionalnoj komandi „Sjever“ u Mazar e Sharifu.

Samardžić se sastao i sa načelnikom Generalštaba oružanih snaga Njemačke generalom Vieker Volkerom. Tokom susreta razgovarali su o dosadašnjoj saradnji OS Njemačke i Crne Gore u misiji ISAF, situaciji u zoni odgovornosti Regionalne komande „Sjever“, kao i planovima angažovanja ISAF trupa u tranzicionom periodu do 2014. godine.

Delegacija je tokom dana stigla u Pol e Khomri, gdje će se narednih dana sastati sa svim pripadnicima kontingenta i komandom PRT (mađarski Provincijski rekonstrukcijski tim).

Tokom posjete, pripadnici VCG upoznali su Samardžića sa stanjem u misiji istakavši da su svi pripadnici kontingenta dobro, da profesionalno izvršavaju zadatke i da su izuzetno zadovoljni dosadašnjim angažovanjem.

Crna Gora je od marta 2010. godine, kada je uputila svoj prvi kontingent u misiju ISAF, povećala kontigent za oko 25 odsto, pa umjesto 31 pripadnika, sada 39 pripadnika čini kontigent koji se upućuje u ISAF misiju. To je još jedan dokaz da ozbiljno pristupa realizaciji međunarodnih obaveza i pokazuje da je partner na koga se može ozbiljno računati. Crna Gora je jedna od više od 50 nacija kontributora koje daju doprinos ISAF misiji u Avganistanu.

Galerija

Bonus video: