Mještani Karuča se žale na neprijatne mirise iz napuštenog ribnjaka

Ribnjak u oku Karuč, zakupila je kompanija “Klub penzionera Niko”. Ugovor za uzgajanje kalifornijske pastrmke sa ovim preduzećem zaključili su Nacionalni parkovi Crne Gore 2013. godine na pet godina
201 pregleda 2 komentar(a)
Karuč, Foto: Privatna arhiva
Karuč, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.05.2018. 08:59h

Mještani Karuča na Skadarskom jezeru proteklih dana žalili su se na neprijatne mirise koji su se širili tim mjestom zbog, kako tvrde, napuštenog ribnjaka. Mirisi su ih naveli da posumnjaju na zagađenost vode, što ih je posebno zabrinulo jer koriste vodu iz jezera.

“Ribnjak je godinama tu, ali je vlasnik odnedavno izvadio mreže i širi se nevjerovatan smrad, a bilo je i uginule ribe”, kazao je jedan od mještana.

Problem su prijavili nadležnima u Nacionalnom parku “Skadarsko jezero”. Iz NP tvrde da je Služba zaštite, po saznanju obišla teren.

“Služba zaštite NP ‘Skadarsko jezero’ je u prijepodnevnim časovima 23. maja obišla rejon Karuča i utvrdila da u dijelu ribnjaka nema neprijatnih mirisa, ali da je moguće da ih je bilo u prethodnim danima uzimajući u obzir veoma visoke temperature”, saopšteno je iz NP “Skadarsko jezero”.

Ribnjak u oku Karuč, zakupila je kompanija “Klub penzionera Niko”. Ugovor za uzgajanje kalifornijske pastrmke sa ovim preduzećem zaključili su Nacionalni parkovi Crne Gore 2013. godine na pet godina.

Sa predstavnicima kompanije i vlasnikom Nikolom Koljčevićem “Vijesti” nisu uspjele da stupe u kontakt na brojeve poznate redakciji.

Bonus video: