Kolašin ponovo pod smećem

U štrajkačkom odboru nijesu željeli da govore o svojim daljim potezima, ali su potvrdili da je štrajk nastavljen minule sedmice
1 komentar(a)
Smeće Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Smeće Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 28.05.2012. 16:17h

Iako su radnici JP „Komunalno“ štrajk, koji su zamrzli 6. maja, nastavili još početkom minule sedmice, a gradske ulice pune neispražnjenih kontejnera i mini deponija pored njih, u lokalnoj upravi tvrde da nijesu obaviješteni o „naknadnim potezima štrajkačkog odbora“.

Kako je kazao potpredsjednik Đorđije Živković niko od štrajkača zvanično nije obavijestio izvršnu vlast o nastavku štrajka.

“Ja nemam te informacije koje vi imate, jer mi ih niko iz štrajkačkog odbora nije saopštio. U svakom slučaju sačekaćemo da dobijemo tu informaciju, a onda odlučivati o daljim potezima. Svakako, grad se mora čistiti i naći ćemo način za to”, kazao je Živković.

U štrajkačkom odboru nijesu željeli da govore o svojim daljim potezima, ali su potvrdili da je štrajk nastavljen minule sedmice.

“Sve smo uradili po zakonu, tako će i od sada biti. O našim sljedećim aktivnostima u nastojanju da nam se isplate zarade za novembar i decembar 2011. godine, javnost će biti blagovremeno obaviještena”, kazao je predsjednik štrajkačkog odbora Ljubiša Rakočević.

On nije želio da komentariše nezvanične informacije prema kojima se od srijede sprema „radikalizacija štrajka“.

Oko 40-ak zaposlenih u tom preduzeću donijelo je odluku o generalnom štrajku pred prvomajske praznike, tražeći da im se isplati bar polovina od osam zaostalih zarada. Nakon šest dana obustave rada, u lokalnoj upravi našli su način da im isplate dvije zarade. Ostale dvije trebalo je da štrajkači dobiju do 20. maja.

Bonus video: