Ćalović: Građanski protesti tresu vrh organizovanog kriminala

Po njenom mišljenju Keljmendi je svojom izjavom potvrdio da su uspješno raskrinkali njihov plan
0 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva Vijesti
Vanja Ćalović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.05.2012. 14:22h

Izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović smatra da je izjava Nasera Keljmendija dokaz da se organizovani kriminal plaši građana koji su istrajni i uporni u borbi za oslobođenje Crne Gore jer su sami šefovi počeli da se uključuje u odbranu svojih interesa.

"Nakon neuspješnih pokušaja u liku Dragovića, Badže, Mekića, Kilibarde i Vukovića, sada se u podmetanja uključio čovjek koga smatraju jednim od najvećih narko bosova na Balkanu, što pokazuje da građanski protesti tresu sam vrh organizovanog kriminala u sprezi sa obavještajnim strukturama", kazala je Ćalović.

Po njenom mišljenju Keljmendi je svojom izjavom potvrdio da su uspješno raskrinkali njihov plan i još jednom pokazao da te strukture imaju snažan uticaj i veze sa nekim medijima.

Činjenice pokazuju da su naše institucije zarobljene.

"Kada je MANS, umjesto policije i tužilaštva, prikupio podatke o nelegalnoj gradnji i sumnjivom kapitalu koji je ulagao Keljmendi, naše tužilaštvo se nije bavilo porijeklom novca za nezakonitu izgradnju velelepnog hotela i 225.000 eura uplaćenih za njegovu „legalizaciju“ koja je, prema priznanju samog Keljmendija, izvršena na nezakonit način", kazala je Ćalović.

Ona je istakla da dok tužilaštva u regionu pokušavaju da uhapse Keljmendija, zahvaljujući radu MANS-a, naše tužilaštvo je imalo dokaze koje jeignorisalo i sa njim se dogovorilo o „kazni“ od 10.000 eura za djecu Ulcinja, za najblaže od svih krivičnih djela za koje smo ga osumnjičili.

"To jesu najvažnije činjenice jer pokazuju da su naše institucije zarobljene. Licemjerje tužilaštva, javne i tajne policije u slučaju Nasera Keljmendija, koga su pustili na slobodu, i Šarića i Kalića koji su uspjeli da „pobjegnu“, iako imamo najveći broj policajaca po stanovniku u Evropi, su činjenice sa kojima se moramo suočiti i boriti za oslobođenje institucija sistema od okova organizovanog kriminala", kazala je Ćalović.

Bonus video: