Keljmendi: Poštujem rad Vanje Ćalović, MANS: Njegov novac je kompromitacija

Keljmendi je rad Ćalović ocijenio čestitim i istakao da je spreman i ubuduće da je pomaže, ukoliko ona procijeni da joj je pomoć potrebna
111 pregleda 35 komentar(a)
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2012. 08:57h

Kontroverzni sarajevski biznismen kosovskog porijekla Naser Keljmendi uplatio je prije dva dana 200 eura na račun Mreže za afirmaciju nevladinog sektora - MANS, kako je kazao Dnevnim novinama, "u znak podrške radu direktorice te nevladine organizacije, Vanje Ćalović".

Keljmendi uplatio 200 eura za pomoć protestima, MANS ih vratio >>>

Novac je uplaćen sa računa Keljmendijeve firme Donata kompani na žiro-račun, namijenjen za pomoć u organizovanju protesta. On je podgoričkom listu dostavio uplatnicu, koja potvrđuje da je izvršena uplata 200 eura na račun, namijenjen za pomoć protestima, i kazao je da cijeni rad Ćalović.

"Poštujem rad te gospođe. Ona je svojim optužbama, oslovljavajući me kao kriminalca, inicirala istragu Tužilaštva, kojom je utvrđeno da ja nijesam kriv i nijesam kriminalac. Zahvaljući njoj, dokazao sam da nijesam kriminalac", kazao je Keljmendi za Dnevne novine.

Rad Vanje Ćalović on je okarakterisao čestitim i istakao da je spreman i ubuduće da je pomaže, ukoliko ona procijeni da joj je pomoć potrebna.

Međutim, MANS je juče saopštio da je novac vraćen Keljmendiju, ističući da to nije pomoć, već pokušaj kompromitacije.

MANS je dostavio dokumentaciju tužilaštvu koja pokazuje da je Keljmedi Opštini Ulcinj, dok je na njenom čelu bio Gzim Hajdinaga, preko Prve banke familije Đukanović i u kešu platio za legalizaciju objekta koji je podigao bez građevinske dozvole a tužilaštvo nije provjeravalo da li je novac stečen trgovinom narkoticima, već se nagodilo sa Keljmendijem i kaznilo ga samo novčano sa 10.000 eura, iako je nekoliko dana ranije njihov kolega, direktor Federalne policije BiH, Dragan Lukač izjavio "da će se Keljmendi uskoro naći iza rešetaka zbog organizovanog kriminala", saopšteno je iz MANS-a.

Bonus video: