u očajnom stanju

Od Plužina do Šćepan polja kamene gromade prijete sa svih strana

"Mi nijesmo nadležni za regionalne puteve, već Direkcija za saobraćaj", kazao je predsjednik Opštine Plužine
132 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2012. 17:09h

Pitanje je da li su bezbjedniji bili putnici iz čuvenog autobusa firme Krstić (film Ko to tamo peva), koje je Miško vozio zatvorenih očiju, od onih koji svakodnevno prolaze regionalnim putem Plužine - Šćepan polje.

Putem je najbezbolnije proći ukoliko ne podižete pogled sa asfalta i ne gledate stijene koje samo što se ne sruše, odvaljene bankine i kamenje, tunele sa slomljenim ivicama iznad kojih su se zlokobno nadvile gromade koja čekaju svoju „šansu“.

Nedavno su se albanske diplomate uvjerile koliko je put od Plužina do Šćepan polja bezbjedan. Kako je kazao jedan od očevidaca – „ostali su živi samo zahvaljujući bogu i 'mercedesu'“.

Ekipa „Vijesti“ bila je prinuđena da „podigne pogled sa asfalta“ kako bi fotografisali sve ono što se riječima ne može opisati, u nadi da će fotogragije pogledati oni koji su sve ovo trebali da vide mnogo prije novinara i putnika.

„Mi nijesmo nadležni za regionalne puteve, već Direkcija za saobraćaj, koja je izabrala Crnagoraput da održava ovu saobraćajnicu i ljeti i zimi. I zimus smo se oglašavali da nijesmo zadovoljni kako Crnagoraput radi posao. Kako da budemo zadovoljni kada je stanje na putu katastrofalno posebno od Presjeke do Šćepan polja. Svaki putnik koji se nađe na tom dijelu puta je ugrožen“, kazao je predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić.

Svi putnici koji prolaze pomenutom saobraćajnicom su ugroženi, ali su radnici HE „Piva“ i granični policajci najugroženiji, jer su tuneli sa prijetećim stijenama njihova svakodnevna maršruta. Mada...

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija