Tri Luče škole "Dušan Obradović" sa Žabljaka

Praznik škole obilježilo je štampanje novog broja školskog časopisa "Durmitorske zore" i projekcija filma "Školski vremeplov"
311 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2012. 10:29h

U OŠ "Dušan Obradović" na Žabljaku svečano je obilježen 25. maj dan škole i 140 godina školstva na tim prostorima.

Na dalje školovanje ispraćena je i još jedna generacija polumaturanata.

Direktor škole Veselin Vukićević je kazao da je to generacija "dobre i pametne djece, nemirnog ali kreativnog duha, uspješnih literata i likovnih stvaralaca, sportista, plesača... i ko bi sve to nabrojao".

Diplomu "Luča" zaslužili su Jelica Vuković, Anđela Bojović i Budimir Anđelić.

Odlikaši su Dejan Anđelić, Ksenija Vukićević, Dijana Vuković, Tomka Dedeić, Ljeposava Durković, Jovana Žarković, Mila Zarubica, Dragana Joksimović, Ivana i Snežana Kasalica, Mladenka Lazarević, Bojana i Dragana Obradović, Anja Pješivac, Nataša Rondović, Željka Stevović, Vjera Ćosović i Tanja Ćetković.

Njima uz rame su 22 vrlodobra, osam dobrih a dvoje je upućeno na popravni ispit.

Pored standardnih đačkih priznanja od škole i dnevnog lista Dan, najbolje je su novčano nagradili Opština Žabljak, Fondacija "Vukoman i Jelisavka Džaković" i Udruženje Durmitoraca iz Beograda.

Svečanosti u školi a potom u Sali Centra za kulturu, pored roditelja, penzionisanih nastavnika i građana, prisustvovali su i predstavnici bliskih škola iz Jagodine, Mačkata, Virpazara, Pljevalja, Srdanova groba i obližnjih Njegovuđe i Gornje Bukovice.

Praznik škole obilježilo je štampanje novog broja školskog časopisa "Durmitorske zore" i projekcija filma "Školski vremeplov", prikaz razvoja školstva na ovim prostorima kroz 140 godina trajanja.

Galerija

Bonus video: