Milan Radović podnio ostavku, Peroviću vruć krompir

Radović tvrdi da ranije nije podnio ostavku jer je želio sačekati stručno mišljenje vještaka iz Slovenije u uzrocima smrti pritvorenika Milivoja Terzića
77 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2012. 12:48h

Direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Milan Radović podnio je ostavku na tu funkciju, na koju je izabran u septembru 2009.

"Danas sam upravo realizovao tu svoju raniju donijetu odluku tako što sam podnio ostavku na dužnost direktora ZIKS-a Vladi. Smatram da je to racionalna odluka jer je sada u toku reforma izvršenje krivičnih sankcija i smatram da sam za ovo dosadašnje vrijeme, zajedno sa mojim najbližim saradnicima, uspio da unaprijedim zatvorski sistem u postojećim uslovima, a da dalju reformu ZIKS-a treba da sprovodi novo rukovodstvo.

Nastaviću da obavljam dužnost direktora do imenovanja novog rukovodstva kome ću poželjeti puno uspjeha u obavljanju ove zaista suptilne i odgovorne funkcije", rekao je Radović sinoć "Vijestima", dodajući da je njegova odluka "odgovorna i veoma racionalna u ovom trenutku".

On tvrdi da ranije nije podnio ostavku jer je želio sačekati stručno mišljenje vještaka iz Slovenije u uzrocima smrti pritvorenika Milivoja Terzića za koji kaže da je izazvao pažnju javnosti.

Nakon objelodanjivanja informacija o smrti Terzića, spekulisalo da je Radoviću tada smpremljena smjena ali da je tada spriječio šef DPS-a Milo Đukanović, što je potpredsjednik Vlade Duško Marković demantovao.

Peroviću vruć krompir

Prema nezvaničnim ali pouzdanim informacijama iz Vlade novi direktor ZIKS-a biće Miljan Perović koji je do skora bio na čelu Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata u Upravi policije.

Sagovornik "Vijesti" iz vrh Vlade potvrdio je da su visoki vladini funkcioneri razgovarali sa Perovićem o njegovom imenovanju na mjesto direktora spuškog zatvora, ali i o tome št se od njega očekuje kad preuzme rukovođenje tom ustanovom.

Kao mogući Perovićev zamjenik pominje se Milan Tomić, bivši pomoćnik direktora policije.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: