Muškarac nestao u Cijevni, potraga u toku

Policija je demantovala navode porodice koja smatra da se nadležni ne bave dovoljno ovim slučajem, jer je u pitanju lice romske nacionalnosti
83 pregleda 0 komentar(a)
Cijevna, Foto: Shutterstock
Cijevna, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.05.2018. 15:25h

Mustafa Demiri nestao je juče oko 16 časova nakon kupanja u Cijevni, u blizini mosta u Dinoši.

Navedeno su "Vijestima" saopštili članovi njegove porodice i izjavili da su odmah po saznanju kontaktirali nadležne službe.

„Obavijestili smo policiju, a oni su došli nakon dva sata, tu su ostali nekih pola sata nakon čega su otišli, a nakon toga niko nije dolazio“, tvrdi Adem Demiri brat Mustafe Demirija.

Smatra da se nadležni ne bave dovoljno nestankom njegovog brata, jer je u pitanju lice romske nacionalnosti, te ističe da su se članovi porodice samostalno uključili u potragu.

Navode porodice Demiri demantuju iz Uprave policije. Naglašavaju da je angažovan cjelokupni sastav organizacionih jedinica policije koji se inače angažuje kada se traga za licima koja su nestala.

„Netačni su navodi da nije preduzeto dovoljno aktivnosti na traženju ovog lica i ostali navodi koji se odnose na nacionalnost“, istaknuto je iz Uprave policije.

Iz Uprave ističu da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica, uniformisani policijski službenici i službenici policije koji rade u civilu, izašli na lice mjesta i organizovali potragu za licem, te da su angažovali i ronice SAJ-a koji su pretraživali rijeku.

„O događaju su policijski službenici, zbog konfiguracije terena odnosno riječnog dna, obavijestili i Direktorat za vanredne situacije MUP-a i Regionalni centar za ronice u Bijeloj koji će se uključiti u potragu. Policijski službenici preduzimaju i preduzimaće sve mjere i radnje kako bi pronašli navedeno lice“, saopšteno je iz Uprave policije, a napominju da se potraga nastavlja.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Andrija Čađenović takođe je negirao navode porodice da se ne preduzimaju potrebne aktivnosti na pronalaženju lica. Čađenović ističe da je ekipa Službe spašavanja odmah po saznanju izašla na teren. Teren, odnosno korito rijeke Cijevne su pretraživali još juče, a Čađenović ističe da su se pripadnicima gradske Službe spašavanja pridružili i ronioci iz Bijele.

„Jutros je ekipa Službe zaštite i ronioci iz Bijele sprovode aktivnosti na pretraživanju terena“, istakao je Čađenović.

Bonus video: