Predsjednik Novog sindikata RTCG dobio otkaz

Radomir Pajović, smatra da mu je otkaz uručen zbog brojnih afera na koje su upozoravali iz Novog sindikata
7 komentar(a)
Radomir Pajović, Foto: Arhiva Vijesti
Radomir Pajović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.05.2012. 09:06h

Predsjednik Novog sindikata Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Radomir Pajović dobio je otkaz.

Pajović je kazao "Vijestima" da ga je njegov advokat obavijestio da je dobio otkaz u državnoj televiziji zbog "uznemiravanja".

Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić nije želio da govori zbog čega je Pajović dobio otkaz.

Pajović, pak, smatra da mu je otkaz uručen zbog brojnih afera na koje su upozoravali iz Novog sindikata.

Iz Novog sindikata su 15. maja podnijeli prijavu Inspekciji zaštite na radu, nakon što su se brojne državne institucije, oglušile o njihovo upozorenje da se u podrumu RTCG nalazi oružje i municija

Pajović je istakao da je podnio prijavu policiji da ispita kakvo je oružje uskladišteno u podrumu državne televizije, nakon što Inspekcija zaštite na radu nije to učinila.

On je kazao da je uputio pismo premijeru Igoru Lukšiću, u kojem ga je obavijestio da Vlada ne poštuje navodni dogovor sa Međunarodnom organizacijom rada, u skladu sa kojim je, tvrdi Pajović, prihvatila da posreduje u pregovorima Novog sindikata sa poslovodstvom RTCG.

Iz Novog sindikata su 15. maja podnijeli prijavu Inspekciji zaštite na radu, nakon što su se Vojvodić i brojne državne institucije, uključujući i policiju, oglušile o njihovo upozorenje da se u podrumu RTCG nalazi oružje i municija.

Iz Novog sindikata su od Inspekcije zatražili da "izvrši neposredan uvid" i odgovori na ista pitanja koja su prethodno uputili Vojvodiću.

"O kakvom naoružanju se radi, njegovoj količini i svrsi i namjeni? O kakvoj se municiji radi, njenoj količini po vrstama, namjeni i ko je ovlašćen u kom slučaju da je koristi? Na koji način su naoružanje i municija obezbijeđeni i ko direktno garantuje bezbjednost zgrade RTCG i uposlenih, okolnih zarada i stanovništva? Na osnovu kog Zakona RTCG posjeduje naoružanje i municiju?”, piše u prijavi Novog sindikata.

Pajović je suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, nakon što je lijepio "uvredljive plakate na račun menadžmenta poslodavca"

Ni Vojvodić nije želio za "Vijesti" da govori da li se i kakvo naoružanje nalazi u zgradi RTCG...

Predstavnik Novog sindikata RTCG za odnose s javnošću Dragan Janjić ranije je saopštio da su za navodno oružje i municiju u zgradi RTCG saznali 9. maja, tokom disciplinskog postupka koji se vodio protiv Pajovića.

"Veselin Pavlićević... na pitanje gdje se nalazio u periodu kada je došlo do incidenta Pajovića sa recepcionerom Stojanovićem, odgovara (navod iz zapisnika sa disciplinskog postupka...): 'U navedenom periodu prebacao sam naoružanje i municiju iz jednog dijela atomskog skloništa RTCG u drugi, s obzirom da je elaboratom o tehničkoj opremljenosti bilo predviđeno da se naoružanje i municija skladištuju u drugoj prostoriji, što sam morao sam da uradim i da isto propisno zaključam iz razloga što je ta prostorija specijalne namjene i nalazi se u podrumskom dijelu zgrade RTCG gdje cirkuliše dio službenih vozila RTCG i Radio-difuznog centra", saopštio je tada Janjić.

Pajović je suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, nakon što je lijepio "uvredljive plakate na račun menadžmenta poslodavca".

Pajović je ranije pojasnio da nije riječ ni o kakvom uvredljivom sadržaju, već o fotokopiji teksta objavljenog u "Vijestima".

Poslovodstvo RTCG optužilo je Pajovića i da je vrijeđao i psovao recepcionara u državnoj televiziji, ali je on to odlučno demantovao.

Bonus video: