AEM pomaže RTV Pljevlja u sanaciji štete

Agencija apeluje na sve relevantne institucije i elektronske medije da pruže podršku i pomoć lokalnom javnom emiteru „Radio Televizija Pljevlja“, kako bi što prije nastavio sa emitovanjem programa
5 komentar(a)
Požar RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Požar RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 25.05.2018. 14:00h

Savjet Agencije za elektronske medije je, na vanrednoj sjednici prihvatio set mjera koje je predložio direktor Agencije, kao podršku lokalnom javnom emiteru Radio Televizija Pljevlja.

U cilju sanacije posljedica požara, koji je pričinio veliku materijalnu štetu, Agencija će emiteru "Radio Televizija Pljevlja" izvršiti otpis dospjelih potraživanja prema Agenciji, koja na dan 23.05.2018. godine iznose 11.742,26 eura, a na poseban podračun opštine Pljevlja, namijenjen za pomoć ovom emiteru, uplatiti iznos od 10.000 eura.

Agencija će takođe finansirati troškove izrade projekata studijske tehnike za radio i televiziju Pljevlja, na novoj lokaciji. Najavljeno je i da će biti pružena sva potrebna stručnu i tehničku pomoć.

"Agencija apeluje na sve relevantne institucije i elektronske medije da pruže podršku i pomoć lokalnom javnom emiteru „Radio Televizija Pljevlja“, kako bi što prije nastavio sa emitovanjem programa", zaključuje se u saopštenju Agencije za elektronske medije.

Bonus video: