"Lukšić": Podržimo našeg ruskog prijatelja Deripasku

Milovac: Poslanici danas ne raspravljaju u rebalansu budžeta već o svojevrsnom scenariju za spašavanje ruskog oligarha i to uvođenjem nečuvenih nameta
17 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2012. 12:01h

Paralelno sa početkom zasijedanja parlamenta, ispred zgrade Skupštine i “poslanici” Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), studenti, penzioneri i ostali aktivisti građanskog fronta su održali svoju sjednicu sa koje su poručili da više neće da plaćaju ugradnju i da neće dozvoliti da građani krpe rupe u budžetu zbog dugova koje su napravili ruski tajkuni.

Kada su se aktivisti okupili i počeli da zauzimaju mjesta na stepenicama, policajac iz obezbjeđenja ih je zamolio da se sklone, a zatim se povukao. Kasnije je došlo još nekoliko policajaca ali su samo posmatrali “zasjedanje”.

Predsjedavao je lik sa maskom predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, a mir među poslanicima koji su čitali Pobjedu i na glavi imali papirne kese na kojima je pisalo “poslanik”, je zavodio lupajući čekićem za meso o metalnu posudu.

SDP amandmanom uslovio podršku rebalansa budžeta >>>

"Kao što znate danas je na dnevnom redu Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu i molim vas da dobro obratite pažnju kako će sve ovo da prođe jer moramo da popunimo rupu u budžetu. Sada će vam se obratiti predsjednik Vlade gospodin Rodni Lukšić", kazao je “Krivokapić”.

Osoba koja je na licu imala masku sa Lukšićevim likom je kazala da “je potrebno da malo naštelujemo budžet jer više ne znam odakle da nabavim pare, a dugovi za Deripasku se moraju vraćati”.

"Zato vam predlažem da me podržite i odobrite da još više zadužim zemlju, a ko će to vraćati nije naša briga. Naše je da sad nađemo rješenje po svaku cijenu i podržimo našeg ruskog prijatelja Deripasku. Vlada će vam se odužiti kao i do sada, biće upravnih odbora, dnevnica, beneficija, putovanja, službenih auta i mobilnih telefona za vas, vaše žene, ljubavnice, djecu, samo dajte glas za našu stvar", kazao je “Lukšić”.

Nakon što se niko nije javljao za riječ predsjedavajući je predložio da se usvoji predlog ali su “poslanici” počeli da skidaju maske i da negoduju.

"Nećemo dovijeka da trpimo Vladu i njene tajkune. Ne želim da glasam za ugradnju, ne mogu nas sve kupiti. Hoću da mislim svojom glavom, neću da budem dio glasačke mašinerije koja će da legalizuje ovu pljačku. Hoćemo da prestanu sa ponižavanjem penzionera. Obraz nije na prodaju, dosta je bilo pljačke", kazali su oni skidajući maske i napuštajući zasijedanje.

Bile su istaknute žute zastave sa natpisima “vrijeme je” i transparent sa sjutrašnjim datumom kada će u 18 časova biti održan peti građanski protest protiv loše politike Vlade.

Aktivista MANS-a Dejan Milovac je rekao da su pokušali da ukažu na činjenicu da poslanici danas ne raspravljaju u rebalansu budžeta već o svojevrsnom scenariju za spašavanje ruskog oligarha i to uvođenjem nečuvenih nameta.

Bonus video: