Nema tankovanja goriva u Porto Montenegru

Operater pumpne stanice u prestižnoj tivatskoj marini bila je mješovita slovenačko-crnogorska kompanija “Petrol bonus”
86 pregleda 3 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Arhiva "Vijesti"
Porto Montenegro, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.05.2012. 16:09h

Pumpna stanica za tankovanje goriva u jahte u prestižnoj tivatskoj marini Porto Montenegro već izvjesno vrijeme nije u funkciji zbog spora slovenačke kompanije “Petrol” i crnogorske državne kompanije “Montenegro bonus” oko toga ko će njome gazdovati.

Mogućnost snabdijevanja jahti gorivom, posebno onim oslobođenim poreza, carina i akciza, u slučaju brodova koji napuštaju Crnu Goru, bila je jedna od glavnih prednosti Porto Montenegra čiji takozvani bunkering vez na molu III može prihvatiti i najveće superjahte duge stotinak metara, a kapacitet njegovih skladišta je 900 tona goriva.

Slovenci kod Privrednog suda u Podgorici zatražili izricanje privremene mjere zabrane rada pumpnoj stanici u tivatskoj marini koju je namjeravao da preuzme njihov dojučerašnji partner “Montenegro bonus”

Operater pumpne stanice u prestižnoj tivatskoj marini bila je mješovita slovenačko-crnogorska kompanija “Petrol bonus”. Nakon što je prije nekoliko mjeseci raskinut ugovor o poslovnoj saradnji slovenačkog “Petrola” i crnogorskog “Montenegro bonusa”, “pukla je tikva” i u njihovoj saradnji na visokoprofitabilnom poslu snabdijevanja jahti u Porto Montenegru gorivom, pa su Slovenci kod Privrednog suda u Podgorici zatražili izricanje privremene mjere zabrane rada pumpnoj stanici u tivatskoj marini koju je namjeravao da preuzme njihov dojučerašnji partner “Montenegro bonus”.

Gorivo pune u Zelenici ili u Herceg Novom

Iako "Vijestima" iz Porto Montenegra nijesu eksplicitno potvrdili da je razlog za zatvaranje pumpne stanice u marini izricanje sudske mjere po zahtjevu “Petrola”, sigurno je da njihovi klijenti već neko vrijeme ne mogu tankovati gorivo u najprestižnijoj marini na ovom dijelu Mediterana.

“Vijesti” su pokušale da dobiju i komentar iz “Montenegro bonusa”, ali izvršni direktor te kompanije Aleksandar Kašćelan nije odgovarao na telefonske pozive

Na pitanje da li Porto Montenegro smatra da je dosadašnji operater pumpne stanice u marini ispunio sve svoje obaveze i očekivanja, Kalezić je odgovorio da je “Porto Montenegro donio odluku da promijeni operatera na osnovu komercijalnih uslova dobijenih od drugih snabdjevača gorivom”.

"Još nije potpisan ugovor sa novim operaterom, ali očekujemo da će stanica biti otvorena u najskorijem roku", odgovorio je Kalezić na pitanje ko će biti novi operater pumpne stanice u marini i kada će ona ponovo biti u funkciji.

On je dodao da do ponovnog otvaranja pumpne stanice “svoje klijente iz marine upućujemo na druge lokacije, kao što su Zelenika i Kotor, gdje mogu da dobiju usluge koje odgovaraju njihovim potrebama”.

“Vijesti” su pokušale da dobiju i komentar iz “Montenegro bonusa”, ali izvršni direktor te kompanije Aleksandar Kašćelan nije odgovarao na telefonske pozive.

Nova ponuda vodenih sportova

Naselje i marina Porto Montenegro i kompanije “Ski&Sea” i “Montenegro+” predstaviće tokom naredna dva dana, u vremenu od 12 do 18 sati, svoju novu ponudu vodenih sportova na molu I u tivatskoj marini, saopšteno je iz Porto Montenegra. Svi posjetioci i ljubitelji vodenih sportova imaće priliku da, uz promotivne cijene brojnih disciplina na vodi, bolje upoznaju čari vodenih sportova i saznaju zbog čega su oni izuzetno popularni u svijetu.

Novootvoreni “Watersport rental centar” u Porto Montenegru svim zainteresovanim posjetiocima od ove sezone ponudiće najpopularnije proizvode i discipline u svijetu vodenih sportova - pedaline, skutere, trimarane, jedrenje, veslanje, ronjenje, skijanje na vodi, kajaking i mnoge druge.

Bonus video: