Knežević Ministarstvu: Dogovorite se đe su nestale studentske pare!

Nezadovoljan odgovorom Knežević je podsjetio da SP posjeduje dva izvještaja o finansijama koji nijesu usaglašeni sa izvodima sa bankovnog računa
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2012. 09:32h

"Ministarstvo prosvjete i sporta nema nadležnost da kontroliše poslovanja Studentskog parlamenta kao autonomne organizacije na Univerzitetu Crne Gore, niti ostalih visoko-školskih ustanova", kazala je pomoćnica ministra Mubera Kurpejović.

Ona je odgovarajući na pitanje poslanika SNP-a Milana Kneževića "što su nadležni učinili kako bi spriječili rasipništvo u ovom studentskoj organizaciji", samo citirala članove zakona i Statut SP po kome Skupština i izvršni odbor rješavaju sporna pitanja.

Nezadovoljan odgovorom Knežević je podsjetio da SP posjeduje dva izvještaja o finansijama koji nijesu usaglašeni sa izvodima sa bankovnog računa, te da je organizovanjem protesta 17. novembra izmanipulisao sve studente koji su iz časnih namjera izašli na ulice.

"Vi ste za vrijeme protesta Studentskom parlamentu uplatili 4 hiljade eura da im se nađe, dok im je Rektorat uplatio sedam hiljada...a oni su tražili vaše ostavke...", kazao je Knežević i dodao da Ministarstvo očito nema nikakve nadležnosti osim da daje novac SP-u.

Poslanik SNP-a je podsjetio da je predsjednik SP-a Petar Golubović bivšim studentskim funkcionerima uplaćivao preko 20 hiljada eura, te da je umjesto 40 hiljada eura koliko je imao na računu prijavio 11 hiljada manje.

"Dogovorite se đe je nestalo 11 hiljada u tom bermundskom trouglu Rektorat-Ministarstvo prosvjete i Golubović", kazao je Knežević.

Na kraju izlaganja poslanik je kazao da na osnovu svih dokumenata zaključuje da je jeftiniji čaj kod kraljice Engleske nego čajanka Lukšića i predstavnika Studentskog parlament.

Galerija

Bonus video: